ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Παγκόσμια ημέρα ζώων: Οι Κύπριες ποζάρουν με τα ζωάκια τους

Δέσποινα Άσπρου

Ημέρα αγάπης και ευαισθητοποίησης για όλα τα ζώα η 4η Οκτωβρίου και όλοι προσπαθούν να μεταδόσουν το μήνυμα σχετικά με την προστασίας των ζώων.

Φυσικά η παγκόσμια μέρα δεν συνιστά  απλώς μία υπενθύμιση για όσα προσφέρουν και όσα αξίζουν οι τετράποδοι φίλοι μας... αλλά κάθε άλλο. Τα "ζωάκια" και βάζω εισαγωγικά, καθώς για τους περισσότερους είναι σαν "παιδάκια" αξίζουν πολλά. Κάποτε είχα διαβάσει πως για εμάς το κατοικίδιό μας είναι ένα κομμάτι της ζωής μας, για εκείνο όμως είμαστε όλη του η ζωή. Και αυτό ισχύει. Όσοι από εσάς έχουν ένα «ζωάκι» στο σπίτι, τότε είμαι σίγουρη πως καταλαβαίνεται απόλυτα τι εννοώ.

Από που όμως ξεκίνησε αυτή η ημέρα; Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Ας αφήσουμε όμως τα γενικά και τα ιστορικά στοιχεία και να δούμε μερικές από τις φωτογραφίες που ανέβασαν με τα κατοικίδιά τους  -κατά καιρούς, αλλά και σήμερα - διάφορες επώνυμες Κύπριες, θέλοντας  πάντα να περάσουν το δικό τους μήνυμα: "Να αγαπούμε και να προστατεύουμε τα ζώα".

Δες τις φωτογραφίες:

Κωνσταντίνα Ευριπίδου:

Στέφανη Παναγή:

Άντρεα Κυριάκου:

Ελευθερία Ελευθερίου:

Τζώρτζια Παναγή:

Σύλβια Μαυρόπουλος:

Άντρη Καραντώνη:

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση