ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πάει για σφαγή και η μάνα του ταύρου που σκότωσε τον Βίκτορ Μπάριο

Ο θάνατος του 29χρονου Ισπανού ταυρομάχου Βίκτορ Μπάριο κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας που έγινε στην Τερουέλ, στην κεντροανατολική Ισπανία σόκαρε και δίχασε την Ισπανία.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε χθες, στη γενέτειρά του Σεγόβια, στην κεντρική Ισπανία. Ο θάνατος του ταυρομάχου, ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά στην ισπανική τηλεόραση αναθέρμανε και πάλι την εθνική συζήτηση για τις ταυρομαχίες, τη διαμάχη μεταξύ ακτιβιστών και φίλων της παράδοσης.

Το PACMA, ξεκίνησε μια εκστρατεία για να σώσει τη μητέρα του Lorenzo, του ταύρου που σκότωσε τον Μπάριο, η οποία αναμένεται να σφαγιαστεί όπως ορίζει το έθιμο για τους ταύρους που σκοτώνουν ταυρομάχους. Όσο για τον ταύρο που σκότωσε τον Μπάριο εκτιμάται ότι ήδη σφαγιάστηκε.

Σε δήλωσή του, το πολιτικό κίνημα αναφέρει: «Οι ταυρομαχίες είναι η δίψα για αίμα και πρέπει να σταματήσουν». Την ίδια ώρα, στην Παμπλόνα, στο στόχαστρο βρίσκονται και οι ταυροδρομίες με τους ακτιβιστές να διοργανώνουν όλο και περισσότερες διαμαρτυρίες και να καλούν την κυβέρνηση να λάβει την ιστορική απόφαση για κατάργηση της αιματηρής παράδοσης.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ματαδόρ εδώ και 30 χρόνια, μετά την αντίστοιχη κατάληξη του 21χρονου Χοσέ Κουμπέρο, το 1985, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο την παράδοση που επιβάλλει την θανάτωση της μητέρας του ταύρου που αφαιρεί τη ζωή ταυρομάχου σε ισπανική αρένα.

Ήδη έχει δημιουργηθεί το hashtag #SalvemosALorenza, με αίτημα τη σωτηρία της Λορέντζα, της μητέρας του ταύρου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X