ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίζεται το κινηματογραφικό του είδωλο

Ο Trump υπερασπίστηκε το κινηματογραφικό του ίνδαλμα John Wayne που κατηγορείται για ρατσιστικά σχόλια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προσέτρεξε χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου να υπερασπιστεί το κινηματογραφικό του ίνδαλμα John Wayne, καθώς μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος της Καλιφόρνια κατηγορούν τον εκλιπόντα ηθοποιό για ρατσιστικά σχόλια, ζητώντας την μετονομασία του τοπικού αεροδρομίου που φέρει το όνομα του.  
 
Σύμβολο της παραδοσιακής Αμερικής, ο δημοφιλέστερος καουμπόι του αμερικάνικου κινηματογράφου, John Wayne εξέφρασε "απόψεις υπέρ της ανωτερότητας των λευκών, κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας και ενάντια των αυτοχθόνων", ανέφερε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Παρασκευή το βράδυ από το Δημοκρατικό Κόμμα της κομητείας Όραντζ, νότια του Λος Άντζελες.
 
Το κόμμα αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το 1971 στο περιοδικό Playboy, όπου ο ηθοποιός δηλώνει: "Πιστεύω στην υπεροχή των λευκών" και "δεν αισθάνομαι ένοχος για το γεγονός ότι πριν από πέντε ή δέκα γενιές, αυτοί οι άνθρωποι ήταν σκλάβοι".
 
"Το Δημοκρατικό Κόμμα της κομητείας Όραντζ καταδικάζει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες δηλώσεις του John Wayne και ζητεί να αφαιρεθεί το όνομα του John Wayne από το αεροδρόμιο της κομητείας Όραντζ", ανέφερε το ψήφισμα.
 
Το αίτημα έρχεται σε μια περίοδο που πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία που σχετίζονται με τη δουλεία και τη ρατσιστική καταπίεση απομακρύνονται ή μετονομάζονται μετά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από έναν λευκό αστυνομικό.
 
"Τώρα οι Δημοκρατικοί που δεν κάνουν τίποτα, θέλουν να αφαιρέσουν το όνομα του John Wayne από ένα αεροδρόμιο", είπε σε tweet του ο πρόεδρος, αποκαλώντας την ιδέα "απίστευτη ηλιθιότητα".
 
Ο Trump έχει παρουσιάσει τον εαυτό του στο παρελθόν ως "μεγάλος θαυμαστής" του John Wayne. Είχε εμφανιστεί δίπλα στην κόρη του ηθοποιού, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 στην Αϊόβα, τη γενέτειρά του John Wayne.
 
Η οικογένεια του John Wayne, που έχει ένα άγαλμα στο αεροδρόμιο της κομητείας Όραντζ και ένα άλλο στο Μπέβερλι Χιλς, απέρριψε τις κατηγορίες ρατσισμού εναντίον του.
 
"Θα ήταν άδικο να κρίνουμε κάποιον βάσει μιας συνέντευξης που χρησιμοποιήθηκε εκτός πλαισίου", δήλωσε πέρσι ο γιος του John Wayne, Ithan στο CNN. "Προσπαθούν να αμφισβητήσουν τον τρόπο που έζησε τη ζωή του, και ο τρόπος που έζησε τη ζωή του ήταν αυτός που ήταν", είπε.
 
Ο John Wayne πέθανε το 1979 και πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 150 ταινίες. Ήταν υποψήφιος για πολλά Όσκαρ και έλαβε Όσκαρ Α` Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του 1969, "Αληθινό θράσος" (True Grit).

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση