ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Όσα έγιναν στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στη Λεμεσό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία ανθρωπιάς που διοργανώθηκε στον χώρο στάθμευσης του Εναέριου στη Λεμεσό. Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έδωσαν το "παρών" τους, καταθέτοντας τη δική τους προσφορά σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων, που τελικά ξεπέρασαν τους 20 τόνους.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Χρίστου, μετά το πέρας της μεγαλειώδους συναυλίας "ο κόσμος δεν μετείχε απλώς σε μια εκδήλωση, αλλά χιλιάδες "διέθεσαν εαυτόν" αφιλοκερδώς για την επιτυχία της". Έτσι ενώ αρχικά είχαν προσφερθεί και οριστεί 800 εθελοντές, οι ανάγκες που διαφάνηκαν στο χώρο της συναυλίας, διπλασίασαν σχεδόν τον αριθμό τους και προσφέρθηκαν συνολικά για βοήθεια γύρω στους 1500.

Από τους πρώτους που ανέβηκαν στη σκηνή ήταν η Στέλλα Γεωργιάδου, στέλνοντας το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας προς τον κυπριακό λαό.

Η Αλέξια, εμφανίστηκε με ένα πράσινο φουλάρι, το οποίο, όπως είπε, είναι για να μας θυμίζει την πράσινη γραμμή και ανέφερε «εσείς αποφασίζετε για τη ζωή σας, εσείς παίρνετε τις αποφάσεις σας». Η Ευρυδίκη, από την άλλη, φορώντας μια φανέλα που ανέγραφε στα αγγλικά «Κάτω τα χέρια από την Κύπρο» , ανέφερε πως είναι συγκινητικό που όλοι συγκεντρώθηκαν εδώ «για να ανοίξουμε την καρδιά μας και να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί στο συμπατριώτη μας που έχει ανάγκη. Μπαίνουμε σε μια νέα τάξη πραγμάτων, θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες αλλά η ενότητα μας είναι η καλύτερη απάντηση στον κάθε εχθρό μας», είπε και φώναξε «κάτω τα χέρια από την Κύπρο μας!».

Περήφανος για το ότι είναι Κύπριος και ιδιαίτερα Λεμεσιανός δήλωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: «Είναι δύσκολες οι εποχές, είναι δύσκολοι οι καιροί και αυτό που μένει είναι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να έχουμε αλληλεγγύη». Ο τραγουδιστής ερμήνευσε ένα τραγούδι που έγραψε αποκλειστικά για τη χθεσινή συναυλία και το οποίο αναφερόταν στη Λεμεσό.

Χαιρετίζοντας το κοινό, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είπε «η ελπίδα είναι εδώ, να μην τη ξεχνάτε», ενώ ο Γιώργος Ανδρέου ανέφερε πως «σαν εκπρόσωπος των Ελλήνων συνθετών, θέλω να πω ότι οι ψυχές μας και η σκέψη μας βρίσκεται όπου βρισκόταν πάντα, εδώ στη Κύπρο και ευχόμαστε από καρδιάς, όλο αυτό το κακό να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην ξανάρθει ποτέ».

Την εμφάνιση του έκανε γύρω στις 22:20 ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο τι είδε στη μικρή διαδρομή που έκανε για να φτάσει μέχρι τη σκηνή. «Είδα εκατοντάδες ανθρώπους με τις σακούλες, με τρόφιμα και άλλα είδη. Ε, λοιπόν, η όποια απάντηση στην κρίση είναι ακριβώς αυτό που κάνετε και σας ευχαριστώ που μου δώσατε για ακόμη μια φορά την ευκαιρία να δώσω κι εγώ το παρών μου», ανέφερε και συμπλήρωσε «οι κρίσεις είναι ανθρώπινες πράξεις και ανθρώπινη πράξη είναι και η αλληλεγγύη. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ γι αυτήν τη μαγική εικόνα». Η εκπληξη της βραδιάς ήταν φυσικά το ντουέτο του Γιώργου Νταλάρα με τον δικό μας Μιχάλη Χατζηγιάννη, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται μαζί «με τους πατριώτες μου» και σημείωσε πως, αν και είναι «μια δύσκολη αφορμή που βρεθήκαμε, η χαρά είναι η ίδια».

Τέλος, στη σκηνή είδαμε και τους Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία και Γιώργο Θεοφάνους

Αξίζει να αναφέρουμε πως ανάμεσα στους δεκάδες εθελοντές που δούλεψαν ως τα ξημερώματα για τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη στον τόπο μας, συναντήσαμε γνωστές προσωπικότητες του θεάτρου και της τηλεόρασης, όπως η Δανάη Χρίστου, ο Κωνσταντίνος Γαβριήλ και η Φανή Σωκράτους

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση