ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Οι ιστορίες ανεμβολίαστων που συγκλόνισαν τους επιδημιολόγους

Ασθενής ήθελε να εμβολιαστεί, δεν τον άφηνε το παιδί του και κατέληξε, αναφέρει η Δρ Ειρήνη Χριστάκη

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Τρεις ιστορίες που την συγκλόνισαν εν μέσω πανδημίας αποκάλυψε σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Facebook η Λοιμωξιολόγος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, δρ Ειρήνη Χριστάκη, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η πανδημία της εποχής μας αποκάλυψε την αθέατη σε πρώτη ανάγνωση πλευρά της μεσογειακής οικογένειας, εκείνη την καταπιεστική και χειριστική».

Συγκεκριμένα, η πρώτη ιστορία αφορά ηλικιωμένους οι οποίοι μεταβαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα και παρακαλούν , όπως αναφέρει, τους επαγγελματίες υγείας να τους χορηγήσουν το εμβόλιο ψηλά στο μπράτσο για να μη φαίνεται και να έχουν πρόβλημα με τα παιδιά τους.

Η δεύτερη αφορά γυναίκα η οποία νόσησε από κορωνοϊό και χρειάστηκε να διακομιστεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού για μέρες ο πρώην σύζυγος της και το παιδί της, της έλεγαν ότι δε χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο και θα γίνει καλά.

Η τελευταία ιστορία αφορά ηλικιωμένο ασθενή ο οποίος πριν αποβιώσει εκμυστηρεύτηκε στους επαγγελματίες υγείας ότι ήθελε να εμβολιαστεί αλλά δεν τον άφησε το παιδί του.

Καταλήγοντας, η δρ Χριστάκη τονίζει ότι ο σεβασμός στη ελεύθερη επιλογή είναι ένδειξη παιδείας, δημοκρατίας και πολιτισμού και καλεί τους πολίτες να σκεφτούν πριν επηρεάσουν τους αγαπημένους τους στο θέμα του εμβολίου και να σεβαστούν το δικαίωμα τους να επιλέξουν εκείνοι για τη ζωή τους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X