ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Οι δηλώσεις των ''νικητών'' και των ''ηττημένων''

Διεξήχθησαν σήμερα οι εθνικές βουλευτικές εκλογές στη χώρα για την ανάδειξη των νέων 56 μελών του Κοινοβουλίου. 

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για τα τελικά αποτελέσματα
Μετά και την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, και το πόσες έδρες «κατέκτησε» το κάθε κόμμα, οι πολιτικοί αρχηγοί, προέβησαν σε δηλώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών:

Αβέρωφ Νεοφύτου: Παραμένει η πρώτη δύναμη στον τόπο ο ΔΗΣΥ

«Σε ένα ιδιαίτερο δύσκολο και πρωτόγνωρο περιβάλλον ο ΔΗΣΥ παραμένει η 1η πολιτική δύναμη στον τόπο ανέφερε ο κ. Νεοφύτου. Ταυτόχρονα όπως είπε φάνηκε η υπεύθυνη πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη. Ο ΔΗΣΥ ήταν το μοναδικό κόμμα που στέλεχός του επέλεξε να το πλήξει κατεβαίνοντας με δικό του κόμμα, ανέφερε, ρίχνοντας βολές στην Ελένη Θεοχάρους. Επίσης υπήρξαν πολλά κόμματα ανέφερε ο κ. Νεοφύτου που τα έβαζαν με την κυβέρνηση. Είμαστε η μοναδική κυβερνώσα παράταξη που εφάρμοσε ένα από τα πιο σκληρά μνημόνια και είμαστε πρώτο κόμμα.

Είναι γεγονός πως πολιτική και κόμματα περνάνε κρίση αξιοπιστίας. Αυτή είναι η πηγή της αποχής που εκδηλώθηκε σε αυτές τις εκλογές. Η αποχή στέλνει ισχυρό μήνυμα σε όλους μας. Εμείς ως ΔΗΣΥ πήραμε το μήνυμα.

Από αύριο όλοι μαζί να συνεργαστούμε για την καλύτερη Κύπρο».

Άντρος Κυπριανού: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα

«Ο κυπριακός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, δεν είναι αυτό που αναμέναμε. Μας έστειλαν μήνυμα, μας επηρέασε το ψηλό ποσοστό της αποχής. Λέμε τους ψηφοφόρους. Πήραμε τα μηνύματα, άλλα είναι προφανές πως πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να προβληματιστούμε σοβαρά για την υποχώρηση που είχαμε σήμερα.

Θα συνέλθουν τα όργανα του κόμματος και θα πάρουμε αποφάσεις. Τόσο με τις εξελίξεις που μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα όσο και με την επόμενη μέρα. Το αποτέλεσμα θα το συζητήσουμε με τν βάση του κόμματος και με την κοινωνία. Το ΑΚΕΛ παραμένει η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης.

Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, τόσο στο κυπριακό όσο και στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για το ΑΚΕΛ.»

Αναποφάσιστη η Ελένη Θεοχάρους. Παραμένει Ευρωβουλευτής ή θα πάρει έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων;

Οι δηλώσεις της είχαν ως εξής:

«Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν δυο μήνες. Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, θα έχουμε τρεις βουλευτές αλλά και με ένα βουλευτή θα προκαλούσαμε ρωγμές. Θα δίναμε μάχες για τα σκάνδαλα και θα δίναμε τον αγώνα μας. Αντίξοες οι συνθήκες αλλά μας ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα.

Η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη αν θα παραμείνω στη βουλή, υπάρχει πιθανότητες να συνεχίσω στην Ευρωβουλή. Αύριο θα συνέλθουν τα όργανα του κόμματος και θα πάρουμε αποφάσεις.

Θέλω να συγχαρώ τα μέλη μας, τους εθελοντές και όσους εργάστηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Νικόλας Παπαδόπουλος: Σε ύφος νίκης το ΔΗΚΟ

«Πετύχαμε ένα άθλο. Μας ήθελαν μικρούς και αποδυναμωμένους. Τους απάντησε ο περήφανος ΔΗΚΟικός κόσμος

Μήνυμα δεν έδωσαν μόνο αυτοί που ψήφισαν αλλά και το 1/3 που δεν ψήφισε. Απαιτούνται άμεσες κινήσεις από όλους μας. Το ΔΗΚΟ με τη στάση, τις προτάσεις και την παρουσία του, θα κάνει κινήσεις για να αλλάξει όσα οδήγησαν στο 1/3 από την απομάκρυνση των πολιτών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω για την μεγάλη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες. Απόψε στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι εδώ ενωμένο δυνατό».

Γιώργος Λιλλήκας: Η αύξηση του εκλογικού μέτρου αποδείχτηκε μπούμερανκ

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε:

«Η Συμμαχία πολιτών είναι στη Βουλή, καθιερωνόμαστε ως πολιτική δύναμη. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας προς τους πολίτες που μας έδωσαν τη ψήφο τους. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους αριστήδιν υποψήφιους. Η αύξηση του εκλογικού μέτρου αποδείχτηκε μπούμερανκ. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα είμαστε συνεπής».

Μαρίνος Σιζόπουλος: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας

«Ένας στους τρεις δεν προσήλθαν στην κάλπη Το ποσοστό της αποχής πρέπει να προβληματίσει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ και τους υποψήφιους χωρίς συγκρούσεις/ πορευθήκαμε με μετριοπάθεια.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν με νηφαλιότητα. Δεν επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι μας βέβαια. Είχαμε θέσει στόχο να είμαστε τέταρτο κόμμα, κάτι που πετύχαμε. Ωστόσο δεν διατηρήσαμε τις πέντε έδρες ενώ πλησιάσαμε το ποσοστό 6,5% αλλά δεν το πετύχαμε.

Η αναδιοργάνωση του κόμματος θα συνεχίσει με καθαρές θέσεις καινοτόμες προσεγγίσεις. Το εκλογικό ποσοστό αποτελεί ισχυρή βάση για το μέλλον.

Η νέα γενιά στελεχών που πήρε βάπτισμα πυρός, αποτελεί τη συμπαγή ομάδα στην οποία θα στηριχθούμε.

Είμαστε συμπαγείς και ενωμένοι».

Χρίστος Χρίστου: Η επόμενη μέρα βρίσκει τον κυπριακό ελληνισμό να έχει τα ίδια προβλήματα

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, ευχαρίστησε όσους ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο αλλά και εκείνους που τους στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική εκστρατεία.

«Το ΕΛΑΜ, δεν διαθέτει ούτε μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε πολλά λεφτά και ότι κατάφεραν είναι χάρη στην εθελοντική εργασία μελών και φίλων του Μετώπου. Να είναι άπαντες σίγουροι ότι όσα είπαμε και διακηρύξαμε προεκλογικά θα τα τηρήσουμε και μέσα από τα έδρανα του κοινοβουλίου.

Η επόμενη ημέρα ξημερώνει και θα βρει τον κυπριακό ελληνισμό να έχει τα ίδια προβλήματα: ανεργία, κατοχή, κουρεμένοι, μια δύσκολη γενική εικόνα».

«Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη, αν και δεν συνηθίζεται, σε έναν άνθρωπο, ο οποίος στις 23 Μαΐου του 2006 έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τα εναέρια σύνορα της Ελλάδας, στον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αποχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις ενώ οι φίλοι και οι οπαδοί του κόμματος φώναζαν «Ζήτω το ΕΛΑΜ, Ζήτω το έθνος».

Σε ύφος νίκης το ΔΗΚΟ

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Είχα δηλώσει ότι το αποτέλεσμα του ΔΗΚΟ θα είναι η θετική έκπληξη των Βουλευτικών. Είχα λάθος, υπό τις περιστάσεις αυτό που καταφέραμε ήταν ένας άθλος. Μας ήθελαν υποταγμένους. Απόψε τους απάντησε ο περήφανος δηκοϊκός κόσμος. Οι πολίτες επέλεξαν να δώσουν τον αποφασιστικό και καθοριστικό στο ΔΗΚΟ.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς η μεγάλη αποχή συνιστά ήττα και συνιστά άμεσα μέτρα. Το ΔΗΚΟ με την υπέυθυνη παρουσία του θα κάνει όσα πρέπει για να αλλάξει αυτή την εικόνα. Απόψε στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Πάμε για να πάρουμε την Κύπρο μπροστά».

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία υπολογίζεται ότι ψήφισε περίπου το 67,37% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων, ανέφερε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

Η παγκύπρια προσέλευση σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία είναι σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις:

Βουλευτικές 2016: 67,37%
Βουλευτικές 2011: 78,70%
Προεδρικές 2013: 83,14%
Ευρωεκλογές 2014: 43,97

Έκλεισαν και επίσημα οι κάλπες για τις Βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.

Σε λίγο θα ανακοινωθεί και το τελικό ποσοστό της αποχής.

«Αυτή τη στιγμή οι κάλπες έχουν κλείσει και η ψηφοφορία έληξε σε όλα τα εκλογικά κέντρα τόσο στη Δημοκρατία όσο και στο εξωτερικό και αρχίζει το δεύτερο μέρος της διαδικασίας των διεξαγωγής των εκλογών», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

Εκείνο, πρόσθεσε, «της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων και των σταυρών προτίμησης».

Όπως γνωρίζετε, είπε ο Έφορος «η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα ίδια τα εκλογικά κέντρα με εξαίρεση τις ειδικές κάλπες των Κεντρικών Φυλακών οι οποίες θα μεταφερθούν για να συμψηφιστούν σε προκαθορισμένες κάλπες κατά εκλογική περιφέρεια».

«Σε λίγο αναμένουμε να έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα, από τα μικρότερα εκλογικά κέντρα»

Σε ερώτηση αν αλλάζει κάτι στη διαδικασία απάντησε αρνητικά. Στα εκλογικά κέντρα θα αρχίσει η διαλογή με στόχο την πρώτη κατανομή. Μετά θα γίνει η δεύτερη και η τρίτη κατανομή εδώ, είπε, προσθέτοντας ότι «επίσης η ανακήρυξη των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων που θα γίνει στο συνεδριακό».

Ανέφερε ακόμη ότι πρόβλημα που πιθανόν να προέκυπτε λόγω χαμηλού αριθμού κάτω από 20 Κερυνειωτών και Λαρνακέων ψηφοφόρων στην κάλπη της Λάρνακας τελικά δεν δημιουργήθηκε.

Στο 29,7% η Παγκύπρια προσέλευση των ψηφοφόρων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 29,7% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων έχουν κατέλθει μέχρι στιγμής στις κάλπες. Σε όλα τα εκλογικά κέντρα και στην Ελλάδα, έκλεισαν στις 12 και για μια ώρα. «Θα ήθελα να καλέσω και πάλι να καλέσω τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα», τόνισε ο Έφορος Εκλογών.

Ελένη Θεοχάρους: Πιστεύω δεν θα έχουμε μεγάλη αποχή

Η Ελένη Θεοχάρους, επικεφαλής του κινήματος Αλληλεγγύη, ψήφισε στη Λεμεσό και εξερχόμενη του εκλογικού κέντρου τόνισε πως δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και καθήκον και καλώ τους πολίτες να ασκήσει το δικαίωμα να δώσει δύναμη στις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου. Ευχαριστώ από καρδιά όσους βοήθησαν την Αλληλεγγύη. Είναι ωραία μέρα και πιστεύω πως μετά το μεσημέρι δεν θα έχουμε μεγάλη αποχή.

Οι κάλπες μέχρι στιγμής

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανάφερε ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται ομαλά. Πριν λίγο άνοιξαν οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επικρατεί τάξη και ηρεμία. Μέχρι τις 10 το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων και τα αντίστοιχα ποσοστά προηγουμένων αναμετρήσεων.

Λευκωσία 2016 11% Βουλευτικές 2011: 12%

Λεμεσός 2016 10% -2011: 14%

Αμμόχωστο 2016 10% -2011: 12%

Λάρνακα 2016 9% -2011: 11%

Πάφος 2016 12% : 2011 15% 

Δημήτρης Χριστόφιας: Η καρδιά μου είναι αριστερά 

Στις 10.00 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας στο Γυμνάσιο Έγκωμης. Σε δηλώσεις του είπε, «η ώρα η καλή», και τόνισε ότι η ώρα η καλή είναι για τη Δημοκρατία. Οι Κύπριοι δεν πρέπει να ξεχνούν πως απέναντι μας είναι Πενταδάχτυλος. Μας ταλανίζει το βάσανο του πότε θα ελευθερωθεί ο τόπος. Δώσαμε όλο τον εαυτό μας για να φτάσουμε σε λύση. Εύχομαι να φτάσουμε σε λύση όπως λένε φέτος γιατί δεν αντέχει άλλη η Τ/κ κοινότητα που αφομοιώνεται. Για την ψήφο δεν χρειάστηκε. Η καρδιά μου είναι αριστερά. Δεν θα αρχίσω το κατηγορώ δεν είναι η ώρα. Η αγωνία δεν σταματάει μέχρι τη δικαίωση του λαού μας και μέχρι τη δική μου δικαίωση

Άντρος Κυπριανού: Η αποχή δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα

Στο Λύκειο Στροβόλου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Μετά που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι κορυφαία στιγμή για τη δημοκρατία στον τόπο μας. Θέλω να απευθυνθώ στον κυπριακό λαό και να πω ότι με την αποχή δεν θα λυθεί κανένα απολύτως πρόβλημα είναι ψήφος διαμαρτυρίας που κοστίζει σε όσους απέχουν. Η αυριανή ημέρα να αποτελέσει αφετηρία για τους αγώνες τους κυπριακού λαού

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα πριν από λίγο στην Πάφο εκφράζοντας τη συγκίνηση του διότι ψήφισε «σε μια επαρχία που για χρόνια δείχνει εμπιστοσύνη σε εμένα και στην ΕΔΕΚ».

Ο κ. Ομήρου σημείωσε πως σήμερα είναι η μέρα της Δημοκρατίας «και Δημοκρατία ομως σημαίνει συμμέτοχή, η αποχή οδηγεί σε μία ελλειματική δημοκρατιά».

Τέλος, έκανε έκληση προς τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Ασκώντας το δεν πρέπει να ξεχνούμε τη σκαλβωμένη μας πατρίδα», κατέληξε

Αρχισε η προσέλευση ψηφοφόρων στη Λευκωσία

Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς στη Λευκωσία είναι 193.192. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που έχουν δικαίωμα ψήφου στις σημερινές εκλογές, ανέρχεται στους 542.915, ο οποίος είναι κατά 12 χιλιάδες περίπου μεγαλύτερος απ΄ αυτό των βουλευτικών εκλογών του 2011 και αποτελεί το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα που είχε ποτέ η Κύπρος, σε εθνικές εκλογές. Δικαίωμα ψήφου έχουν και 70 εγκλωβισμένοι της εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας και 201 εγκλωβισμένοι της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου. Οι εγκλωβισμένοι πολίτες της Δημοκρατίας της Επαρχίας Κερύνειας ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α, Κέντρο Ρ`, και αυτοί της Επαρχίας Αμμοχώστου στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου, Κέντρο Γ`. Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει επιτόπου, στα ίδια τα εκλογικά κέντρα, ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας. Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, είχε τονίσει ότι οι εκλογείς δεν μπορούν να ψηφίσουν χωρίς την προσκόμιση του εκλογικού τους βιβλιαρίου ή του δελτίου ταυτότητας της Δημοκρατίας, έστω και αν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο, σημειώνοντας ότι μόνη εξαίρεση από τον κανόνα αυτό αποτελούν οι εγκλωβισμένοι, οι οποίοι μπορούν να προσκομίσουν οποιοδήποτε έγγραφο της Δημοκρατίας, που φέρει τη φωτογραφία τους.

Ανοιξαν στην Επαρχία Λάρνακας οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

Άνοιξαν στις 07:00 το πρωί οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας για την ανάδειξη των βουλευτών της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι για διάλειμμα μίας ώρας, θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, οπότε και θα αρχίσει στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα η καταμέτρηση των ψήφων. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Εφορος Εκλογής εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας Ηλέκτρα Παναγιώτου, «ο κόσμος μπορεί να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές εκτός από το εκλογικό βιβλιάριο και με τις νέου τύπου ταυτότητες. Για τη Λάρνακα οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν μέχρι δύο σταυρούς προτίμησης». Για την εκλογική περιφέρεια Λάρνακας αναλογούν έξι βουλευτικές έδρες και συνολικά λειτουργούν 187 εκλογικά κέντρα εκ των οποίων τα δύο είναι για τις θρησκευτικές ομάδες, δηλαδή τους Λατίνους και τους Μαρωνίτες που θα ψηφίσουν στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο. Αναλυτικά, για την επαρχία της Λάρνακας λειτουργούν συνολικά 101 κάλπες, ενώ υπάρχουν 61 κάλπες για την Αμμόχωστο, 1 για τη Λευκωσία και 1 για τη Κερύνεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση