ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ο οίκος Louboutin κέρδισε μια δικαστική μάχη με επίκεντρο τις διάσημες κόκκινες σόλες του

Ο γαλλικός οίκος υποδημάτων Christian Louboutin ανακοίνωσε την Παρασκευή (8/2) ότι δικαιώθηκε σε μια μακρά δικαστική διαμάχη με μια ολλανδική εταιρεία, την οποία κατηγορεί ότι αντιγράφει τα διάσημα ψηλοτάκουνα παπούτσια του με τις κόκκινες σόλες, σήμα-κατατεθέν του.

Δικαστήριο στη Χάγη διέταξε την ολλανδική εταιρεία Van Haren να σταματήσει την πώληση παρόμοιων μοντέλων με εκείνα της πολυτελούς γαλλικής μάρκας.

Η Van Haren, σε βάρος της οποίας προσέφυγε ο οίκος Λουμπουτέν διότι κυκλοφόρησε το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα, θα πρέπει, επίσης, να καταβάλει αποζημίωση στην εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι.

Η απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου είναι συμβατή προς την απόφαση, που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2018 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε παραχωρήσει στον γαλλικό οίκο την αποκλειστικότητα των περίφημων κόκκινων σολών της.

Ο οίκος Christian Louboutin «χαιρετίζει με θέρμη αυτή την νέα δικαστική απόφαση, που ενισχύει περαιτέρω τις ευνοϊκές αποφάσεις σχετικά με την εγκυρότητα του σήματος με τις κόκκινες σόλες...» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Στην απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη, το δικαστήριο της Χάγης εκτιμά ότι το μοντέλο παπουτσιών της Van Haren, με τίτλο «5η Λεωφόρος», το οποίο λάνσαρε η Αμερικανίδα ηθοποιός Χάλι Μπέρι, «παραβιάζει τα δικαιώματα επί του σήματος της γαλλικής εταιρείας-δημιουργού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X