ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ο ΟΗΕ επικαλείται την διάσημη ατάκα του John Lennon μιλώντας στον Putin

Η ατάκα και το τραγούδι που είναι ξανά επίκαιρα

newsroom must

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, με ένα tweet απευθύνθηκε στον Vladimir Putin και χρησιμοποιώντας την ιστορική φράση του John Lennon - που στη συνέχεια έγινε και τραγούδι. 

''Απόψε, έχω μόνο ένα πράγμα να πω, από τα βάθυ της καρδιάς μου: Πρόεδρο Putin, σταμάτησε τον στρατό σου από τις επιθέσεις στην Ουκρανία. Δώσε μια ευκαιρία στην ειρήνη'' έγραψε στο Twitter o Guterres, επικαλούμενος την ατάκα ''Give peace a chance'' που είπε ο Lennon το 1969 διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. 

Τον Μάιο του 1969, ο Lennon και η Yoko Ono, αποφάσισαν να μείνουν επί οκτώ μέρες σε ένα κρεβάτι σουίτας του Ξενοδοχείου Queen Elizabeth Hotel του Μόντρεαλ καλώντας κάθε μέρα δημοσιογράφους και ονομάζοντας αυτό το οκταήμερο «Bed In». Όταν ρωτήθηκαν τι ήθελαν να πετύχουν με αυτό, εκείνος απάντησε : «Just give peace a chance», δηλαδή «να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη».

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1969 και έγινε η πρώτη επιτυχία του Lennon χωρίς τους Beatles ενώ αναδείχτηκε ως Ύμνος του Αντιπολεμικού κινήματος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
john lennon  |  putin  |  ουκρανία  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X