ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Νέα απάτη: Πώς χρεώνεσαι με sms

Προσοχή συστήνει η Αστυνομία

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία, για προστασία από απατηλές ενημερώσεις / ειδοποιήσεις διαφόρων εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες ενδεχομένως αποσκοπούν στην απόσπαση χρημάτων μέσω εγγραφής σε ανεπιθύμητες συνδρομητικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές που έχουν γίνει στην Αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολίτες έχουν δεχθεί ειδοποιήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο, για υποτιθέμενη αναβάθμιση εφαρμογής επικοινωνίας. Στη συνέχεια οι χρήστες καλούνται να τοποθετήσουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό για την αναβάθμιση και αντί αυτού, γίνεται εγγραφή τους συνδρομητικές υπηρεσίες, οι οποίες χρεώνουν με την αποστολή μηνυμάτων sms.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό σχετικά με τέτοιες ενημερώσεις που δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο καθότι πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες.

Σε περίπτωση που πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί εν αγνοία τους σε συνδρομητικές υπηρεσίες, προτρέπονται όπως επικοινωνήσουν με τον πάροχο τους για έλεγχο της χρέωσης του τηλεφωνικού τους λογαριασμού και όπου διαπιστωθεί απόσπαση χρημάτων, να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X