ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Natalie Christopher: Σε ετοιμότητα η Κύπρος για αποστολή επιχειρησιακής ομάδας

Άκαρπες έχουν μέχρι στιγμής αποβεί οι έρευνες για τον εντοπισμό της 35χρονης Αγγλοκύπριας τα ίχνη της οποίας εξαφανίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία.

Οι ελληνικές Αρχές συνέχισαν τις έρευνες μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης ενώ σήμερα Τετάρτη θα συνεχιστούν από το πρώτο φως του ήλιου με τη συνδρομή και δεύτερου ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει πάει στο νησί του βορείου Αιγαίου από την Αθήνα.

Την ετοιμότητά της για άμεση αποστολή επιχειρησιακής ομάδας από την Κύπρο, εξέφρασε η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της Πρεσβείας της στην Αθήνα και μέσω του Αναπληρωτή Αρχηγού της Αστυνομίας για ενίσχυση των ερευνών των Ελληνικών Αρχών για την ανεύρεση της Νάταλι Κρίστοφερ που αγνοείται στην Ικαρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογο του της Ελλάδας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή βοήθειας στις έρευνες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι οι Ελληνικές Αρχές στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται οποιαδήποτε συνδρομή καθώς υπάρχει επαρκής δύναμη.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να είναι σε συνεχή επαφή. Η Αστυνομία Κύπρου ήταν και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις αντίστοιχες Ελληνικές Αρχές.

Σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα αντικείμενα που περισυνελέγησαν από το διαμέρισμα που η 35χρονη είχε ενοικιάσει μαζί με τον 38χρονο Κύπριο φίλο της, ο οποίος δήλωσε την εξαφάνισή της το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα τις Αρχές σχετικά με τα ακριβή γεγονότα πριν την εξαφάνιση της 35χρονης. Η ΕΛΑΣ, πάντως, αξιολογεί όλες τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο δωμάτιο

Από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών κάνουν «φύλλο και φτερό» το δωμάτιο που έμενε η αστροφυσικός με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφο της. Εντύπωση προκαλούν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στα σεντόνια του δωματίου.

«Δεν έγινε σφαγή. Είχε δύο-τρεις σταγονίτσες στο σεντόνι, στο μαξιλάρι επάνω και λίγες, δυο τρεις μπροστά από το κομοδίνο. Προφανώς θα έτρεξε κάποια μύτη αίμα. Τα είδα χτες. Κανένας τσακωμός θα έγινε…. Δεν ήταν κάτι τραγικό» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Θοδωρής Θεοδωράκης, ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων όπου έμενε το ζευγάρι.

Η καμαριέρα του ξενοδοχείου που διέμενε η 34χρονη, ανέφερε πως άκουσε φωνές από το δωμάτιο, λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη της γυναίκας. «Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο και στην ΕΛ.ΑΣ.

Θα γίνει εξέταση DNA στα ευρήματα, ενώ έχει ζητηθεί και άρση τηλεφωνικού απορρήτου του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού, ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισής της.

Ο 38χρονος Κυριάκος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε. «Πήγε για τρέξιμο, όπως συνήθιζε να κάνει», είπε στην αστυνομία όταν δήλωσε την εξαφάνιση της. Μίλησαν νωρίς το πρωί, όμως αργότερα οι κλήσεις ήταν αναπάντητες.

Από το απόγευμα της Τρίτης οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από την περιοχή που βρίσκεται το διαμέρισμα. Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές πολίτες.

Πανικοβλημένος ο σύντροφός της

«Το παιδί χθες έτρεχε με τους πυροσβέστες σαν τρελός. Πανικοβλημένος, ανησυχούσε, έκλαιγε ο άνθρωπος. Μου είπε "για όνομα του Θεού ολόκληρη επιχείρηση, με ελικόπτερα, θερμικές κάμερες και δεν μπορεί να βρεθεί ακόμα αυτή η κοπέλα; Άνοιξε η γη και την κατάπιε;"» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Θοδωρής Θεοδωράκης.

Ο 38χρονος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 απευθύνει έκκληση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρίες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 35χρονης. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση του 38χρονου, η τελευταία επικοινωνία που είχαν ήταν το πρωί της Δευτέρας όταν του είπε ότι πάει για τρέξιμο στην περιοχή. Ακολούθως δεν απαντούσε στις συνεχιζόμενες κλήσεις του γεγονός που τον οδήγησε να δηλώσει την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Κυρήκου Ικαρίας. Οι δύο τους είχαν πάει για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί και θα επέστρεφαν στην Κύπρο μέσω Αθήνας το απόγευμα της Άτομο κοντά στην Natalie μιλά στο 24News για την φίλη της Δευτέρας.


Τι είπε η αδελφή της Natalie

Η αδελφή της μίλησε στο Open και έδωσε το δικό της μήνυμα. «Δεν γνωρίζω περισσότερες πληροφορίες για το πού μπορεί να είναι η αδελφή μου. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους φίλους της που είναι στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ενημερώνομαι διαρκώς για την πορεία των ερευνών. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ:24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση