ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

«ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ»; Τι απάντησαν οι εκπαιδευτικοί στο δημοψήφισμα;

Ηχηρό «ναι» προς τις ηγεσίες των οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ έδωσαν οι εκπαιδευτικοί για τη λήψη απεργιακών μέτρων. Τα ψηφίσματα πραγματοποιήθηκαν καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, και τεχνικές σχολές. Στο εν λόγω δημοψήφισμα τα μέλη της κάθε οργάνωσης κλήθηκαν να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι», στο αν αποδέχονται να εξουσιοδοτήσουν τις ηγεσίες των οργανώσεων έτσι ώστε να αποφασίσουν για απεργιακά μέτρα.

Λίγο μετά τις 18:00 έκλεισαν οι κάλπες στα δημοτικά σχολεία που λειτούργησαν ως κέντρα και φιλοξένησαν μέλη της ΠΟΕΔ που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες το 94,52% των μελών της ΠΟΕΔ ψήφισε «ναι» στο ψήφισμα. Όπως δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο του ΡΙΚ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, η προσέλευση του κόσμου ήταν περισσότερη απ'όση ανέμεναν. 

Συγκεκριμένα, στις κάλπες προσήλθαν 4,800 μέλη της ΠΟΕΔ.

Την ανάλογη διαδικασία πραγματοποίησαν και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών τους να δίνουν το «πράσινο φως» για λήψη απεργιακών μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ποσοστό 94,93% (5110 ψήφοι) είπαν «ναι», έναντι του «όχι» που σημείωσε μόλις 5,07% (273 ψήφοι).

Ακόμα πιο ηχηρό «ναι» έδωσαν τα μέλη της ΟΛΤΕΚ αφού το 96,65% τάχθηκε υπέρ της λήψης απεργιακών μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΔ όπου θα αξιολογηθεί και η πρόταση της Κυβέρνησης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα συνεδριάσουν από κοινού τα συμβούλια των τριών οργανώσεων με σκοπό να αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση