ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Must see: Οι 8 πιο ''stylish'' ταινίες

Δέσποινα Άσπρου

Όταν θέλουμε να δούμε μία ταινία, οι παράγοντες που μας βοηθούν να επιλέξουμε ποια θα είναι αυτή ποικίλουν, ανάλογα πάντα με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα μας. Προφανώς καθοριστικής σημμασίας είναι οι δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, ένα καθηλωτικό σενάριο και μια καλή σκηνοθεσία. Ωστόσο αν είσαι λάτρεις της μόδας, σίγουρα έχεις πιάσει τον εαυτό σου πολλές φορές, να χαζεύει περισσότερο τα stylish σύνολα απ' ότι την πλοκή. Έτσι δεν είναι;

Αν λοιπόν ναι, πρέπει να ξέρεις ότι από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και σήμερα υπάρχουν ταινίες-στυλιστικά διαμάντια που έχουν τραβήξει την παγκόσμια προσοχή για τα outfits των πρωταγωνιστών τους. Αν θες να μάθεις ποιες είναι, δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω τις 8 πιο “stylish” ταινίες.

1.The Devil Wears Prada

Η Andy, μια τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας με μποέμ αντιλήψεις για τη ζωή και τη μόδα, υποφέρει τα πάνδεινα από την αυταρχική υπέυθυνη του μεγάλου περιοδικού μόδας , για το οποίο δουλεύει, Miranda Priestly. Και ενώ η Andy, δεν έχει ιδέα από μόδα, αναγκάζεται να αλλάξει την εμφάνιση της και να προσαρμοστεί στα πρέπει των “stylish” συναδέλφων της, καθώς και να ανεχτεί τις παραξενιές της Miranda.

2.Confessions of a Shopaholic.

Η Rebecca Bloomwood είναι μια χαριτωμένη Νεουορκέζα με ιδιαίτερο ταλέντο στο shopping – ίσως μεγαλύτερο από ό,τι χρειάζεται κανείς… Το όνειρό της είναι να πιάσει δουλειά στο αγαπημένο της περιοδικό μόδας, αλλά ανακαλύπτει πως αυτό τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο, οπότε όταν κάποια στιγμή, της προσφέρεται η ευκαιρία για μια στήλη σε οικονομικό περιοδικό του ίδιου εκδοτικού οίκου, την αρπάζει. Κι ενώ βλέπει ότι οι επιθυμίες της μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει το παρελθόν από το να καταστρέψει το μέλλον της, προκαλώντας αστείες και απρόβλεπτες καταστάσεις.


3. Amélie

Η Αμελί ζει στο Παρίσι, σ’ έναν ολότελα δικό της κόσμο, όπου όλα είναι τακτοποιημένα, άρα και βαρετά. Όταν συναντά στο δρόμο της έναν εξίσου περίεργο τύπο, που συλλέγει πεταμένες φωτογραφίες από μηχανήματα αυτόματης φωτογράφησης, καταλαβαίνει ότι βρήκε την αδελφή ψυχή που αναζητούσε σε όλη της τη ζωή. Σε αυτή την ταινία θα δεις το παριζιάνικο chic σε όλο του το μεγαλείο.

4. Coco Before Chanel

Αυτή είναι η ιστορία της Gabrielle Chanel, που ξεκίνησε τη ζωή της σαν ένα ξεροκέφαλο ορφανό και κατόρθωσε μέσα από ένα απίστευτο ταξίδι να γίνει η θρυλική σχεδιάστρια μόδας που ενσάρκωσε την μοντέρνα γυναίκα και έκανε το όνομά της συνώνυμο της επιτυχίας, της ελευθερίας και του στιλ. Η υπόθεση από μόνη της, αν αγαπάς την μόδα είναι must see... όσο αφορά το επίπεδο των outfits που θα δεις, δεν χρειάζονται πολλά λόγια! Σίγουρα θα σε καταπλήξουν!

5. Moulin Rouge

Δεν είναι τυχαία το εντυπωσιακότερο musical στην ιστορία των musicals, αλλά και η ταινία που καθιέρωσε την Nicole Kidman ως femme fatale. Can-can σε ξέφρενους ρυθμούς και πολύ χρυσόσκονη περιλούζει τα κοστούμια υπερπαραγωγή αλλά και έναν απαγορευμένο έρωτα που πρεσβεύει πως "all you need is love".

6. Yves Saint Laurent

Παρίσι, 1957. Ο Yves Saint Laurent είναι μόλις είκοσι ενός και κάνει τα πρώτα του βήματα στον διάσημο οίκο του Christian Dior. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πρώτη του κολεξιόν, οι δημιουργίες του εκθειάζονται και ο ευφυής σχεδιαστής γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, μετέπειτα σύντροφο και συνέταιρο του, Pierre Berge. Μέσα σε τρία χρόνια, η αυτοκρατορία Yves Saint Laurent είναι πραγματικότητα, ξεχωρίζει θριαμβευτικά στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, όμως οι δαίμονες και οι αμφιβολίες συντροφεύουν τον μανιοκαταθλιπτικό και ευφυή σχεδιαστή μέχρι την κορυφή.

7.Thelma & Louise

Σε μια προσπάθεια να δραπετεύσουν από τη μίζερη ζωή τους, η Θέλμα και η Λουίζ αποφασίζουν να φύγουν για το Σαββατοκύριακο. Η μικρή τους επανάσταση όμως, θα πάρει απροσδόκητες διαστάσεις.

8.Breakfast at Tiffany’s

Αν και σίγουρα μάλλον την έχεις δει, δεν θα μπορούσαμε να την παραλείψουμε από την λίστα μας. Αν μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ότι ένα look είναι το πιο εμβληματικό σε ολόκληρη την ιστορία του κινηματογράφου, αυτό θα ήταν αναμφισβήτητα της Audrey Hepburn ως Holly Golightly. Το μαύρο φόρεμα, τα μαύρα γυαλιά, το διαμαντένιο περιδέραιο και τα βελούδινα γάντια που φοράει η Audrey στην πρώτη σκηνή της ταινίας έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη όλων, κατατάσσοντας το little black dress αλλά και την ίδια την ταινία σε all time classic.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση