ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μόλις μάθαμε τι κάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στην μέρα της

Δέσποινα Άσπρου

Αν έχεις την εντύπωση ότι το να είσαι Βασίλισσα είναι εύκολο, πλανάσαι οικτρά! Λίγο η φήμη, λίγο ο τίτλος, λίγο η αντίληψη ότι τα κάνουν όλα οι άλλοι για αυτήν και η λάθος εντύπωση δεν αργεί να δημιουργηθεί! Ωρα λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, γιατί μόλις μάθαμε τι κάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στην μέρα της... και πίστεψε μας δεν είναι και ότι πιο εύκολο! 

Πώς λοιπόν είναι μια συνηθισμένη μέρα της; Ξυπνά νωρίς το πρωί, στις 7:30. 

Ο λοχίας της αστυνομίας που κάθεται έξω από την κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ ετοιμάζεται για το τέλος της βάρδιας του. 

Η προσωπική οικιακή βοηθός της βασίλισσας της πηγαίνει τον «πρωινό δίσκο» στον οποίο υπάρχουν φακελάκια τσαγιού και ζεστό νερό, σε ασημένιο φυσικά φλιτζάνι, κρύο γάλα, αλλά καθόλου ζάχαρη. 

Η υπηρέτρια ανοίγει το ραδιόφωνο στον σταθμό BBC Radio 4, καθώς είναι ο αγαπημένος της βασίλισσας και στην συνέχεια  πηγαίνει στο παρακείμενο μπάνιο για να της ετοιμάσει το νερό. Μάλιστα μετρά την θερμοκρασία του νερού για να είναι όση πρέπει και η μπανιέρα δεν πρέπει να έχει πάνω από 18 εκατοστά νερού. 

Μέχρι εκείνη να τελειώσει, μια από τις τρεις υπηρέτριές της, ετοιμάζει το πρώτο ντύσιμο της ημέρας. Ανάλογα με τις υποχρεώσεις της ημέρας, η βασίλισσα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ως και πέντε φορές. 

Έπειτα η κομμώτριά της τη χτενίζει στο ίδιο πάντα στυλ που έχει εδώ και χρόνια. Το πρωινό σερβίρεται ακριβώς στις 8:30 στην ιδιωτική τραπεζαρία της. 

Μέχρι τις 9.30, η βασίλισσα θα βρίσκεται στο γραφείο της όπου θα περάσει τις επόμενες δύο ώρες. Θα υπογράφει έγγραφα ή προσωπικές επιστολές, ενώ στην συνέχεια ο γραμματέας Τύπου θα της παρουσιάσει μια ανασκόπηση των ειδήσεων της ημέρας από τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δελτία. 

Ακολουθεί συνάντηση με τον προσωπικό της γραμματέας. Στην συνέχεια, η βασίλισσα μαζί με την βοηθό της βλέπουν την αλληλογραφία που έχει έρθει.  

Αμέσως μετά το μεσημεριανό, η βασίλισσα περπατά στους κήπους, ενώ στην συνέχεια, χαλαρώνει για μισή ώρα με τις εφημερίδες «Sporting Life» και«Racing Post». 

Όλες οι απογευματινές υποχρεώσεις της Ελισάβετ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις 4:30. Ο λόγος; Στις 5 πίνει το τσάι της! 

Μετά το τσάι, επιστρέφει στο γραφείο της για άλλη μια ώρα και στην συνέχεια ετοιμάζεται για το δείπνο. Η βασίλισσα δεν ξενυχτά. Συνήθως έχει ξαπλώσει μέχρι τις 11:00 αλλά της αρέσει να διαβάζει στο κρεβάτι. 

Και κάπως έτσι... αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι και τελικά τόσο ωραίο να είσαι Βασιλισσα. Όχι ότι δεν έχει τα καλά του... αλλά πολλοί κανόνες βρε παιδί μου!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση