ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μιτσερό: Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε που να κινεί υποψίες στο φρεάτιο

Με κομμένη την ανάσα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μιτσερό και το φρεάτιο του τρόμου όπου θα αρχίσουν εκ νέου οι έρευνες.

Μια υπόθεση τρόμου που έχει συγκλονίσει την Κυπριακή κοινωνία. Δύο γυναίκες νεκρές, πεταμένες στο φρεάτιο, γυμνές και δεμένες χειροπόδαρα. Ένα εξάχρονο κορίτσι που η σορός του αναζητείται. Ένας «ήσυχος», όπως τον χαρακτηρίζουν ύποπτος 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς και ο «Ορέστης» με τα φρικτά εγκλήματα ο οποίος «ψάρευε» τα θύματα του από πλατφόρμα γνωριμιών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μια ολόκληρη κοινωνία αντιμέτωπη με τον πρώτο κατά συρροή δολοφόνο στην ιστορία.

Προετοιμασία στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου για το Plan B

Οι έρευνες δεν έφεραν αποτέλεσμα μέχρι και την Τρίτη (23/4) για εντοπισμό της 6χρονης και ως εκ τούτου οι Αρχές θα περάσουν στο «Σχέδιο Β» το οποίο αφορά έρευνες με σκάφανδρο. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν προετοιμασίες για υλοποίηση του σχεδίου.

Το φρεάτιο του τρόμου

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι εργασίες στήριξης στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, όπου θα αρχίσουν εκ νέου οι έρευνες με ρομποτική κάμερα, αλλά και μια μικρότερη με δυνατότητα διείσδυσης μέσα από τα διάφορα εμπόδια.

Η αγωνία στο «κόκκινο» για τα ευρήματα εντός φρεατίου, αφού τα μέχρι τώρα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα θύματα του «Ορέστη» θα είναι περισσότερα.

Λεπτό προς λεπτό οι εντατικές έρευνες

Μετά το κατέβασμα του ρομπότ στο φρεάτιο του μεταλλείου, η ιδιωτική εταιρεία κατέβασε μια μικρότερη κάμερα, η οποία έχει την δυνατότητα να διεισδύσει μέσα σε δύσκολα σημεία. Σκοπός είναι η πραγματοποίηση έρευνας σε κρίσιμο σημείο εντός του φρεατίου. 

Με το πέρας των ερευνών αναμένεται ότι ο διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκος Τραγκολας θα προβεί σε δηλώσεις το απόγευμα

Διοικητική έρευνα για την υπόθεση 

Ο τρόπος δράσης του 35χρονου υπόπτου και το κίνητρό του αποτελούν αντικείμενο των εξετάσεων της Αστυνομίας που θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, ο οποίος ανακοίνωσε, επίσης τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για διερεύνηση των χειρισμών που έγιναν από πλευράς της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του από το χώρο του φρεατίου στο Μιτσερό και κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις κατά της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει ορίσει τριμελή επιτροπή, υπό το Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου, για να διενεργήσει διοικητική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.

Ο κ. Αγγελίδης είπε, επίσης ότι η έρευνα θα εξετάσει επίσης το κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα από οποιονδήποτε μέλος της Αστυνομίας, σε σχέση με τις δύο υποθέσεις των ελλειπόντων προσώπων που εντοπίστηκαν νεκρά στο φρεάτιο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ο ύποπτος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, έχει ανακριθεί εκ νέου «και αναμένεται να ανακριθεί και άλλες φορές».

Ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για διακοπή των ερευνών και πως «υπάρχουν λόγοι που θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες στο φρεάτιο στο Μιτσερό και στη λίμνη του Ξυλιάτου ή σε οποιουσδήποτε άλλους χώρους μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις».

«Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές.

Ξεκαθαρίζει μέχρι το απόγευμα η κατάσταση με το φρεάτιο

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και μέχρι το απόγευμα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση που επικρατεί εντός φρεατίου.

«Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, επιχειρεί το ρομπότ και μέχρι στιγμής έχει κατεβεί στα 60 μέτρα. Ο σκοπός είναι η κάμερα να φτάσει από το κεντρικό σημείο του φρεατίου αν είναι δυνατόν μέχρι τον πυθμένα. Μέχρι το απόγευμα θα έχουμε εικόνα για το τι υπάρχει μέσα στο φρεάτιο. Καθοριστική η σημερινή μέρα για το φρεάτιο. Θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα μέχρι απόψε».

Ερωτηθείς αν μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί οτιδήποτε που να δημιουργεί εύλογη υποψία ότι κάτι υπάρχει εντός του φρεατίου, ο κ. Τράγκολας απάντησε: «Όχι, όχι, μέχρι στιγμής όχι».

Αναφορικά με τη λίμνη του Ξυλιάτου, είπε ότι «γίνονται προετοιμασίες για την κατάδυση ενός δύτη για να διενεργήσει έρευνα στα σημεία που η ρομποτική κάμερα δεν μπορούσε να δώσει ξεκάθαρη εικόνα. Οι έρευνες στη λίμνη θα αρχίσουν από αύριο».

Οι έρευνες στο φρεάτιο

Επανήρχισαν οι έρευνες εντός του φρεατίου με την κάμερα ενώ στο σημείο βρίσκονται και μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας. 

Πριν λίγο στο σημείο έφθασαν και οι ιδιώτες με την υπερσύγχρονη κάμερα.

 

Στο Μιτσερό έφθασαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Διευθυντής της, Μάρκος Τράγκολας.

Ετοιμάζονται σιγά σιγά για να επαναρχίσουν οι έρευνες εντός του φρεατίου.

ΠΗΓΗ: 24NEWS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X