ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μία στις δύο αγοράζει λαχείο πριν τα 18

Ψηλή συμμετοχή της γυναίκας στα τυχερά παιχνίδια, εννέα στις δέκα έχουν ενασχοληθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ) για την ενασχόληση των γυναικών με τα τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται για την πρώτη συγκεκριμένη έρευνα που αφορά στοχευμένα την σχέση του γυναικείου φύλου με τον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών, και καταδεικνύει αφενός ότι δεν πρόκειται για ανδροκρατούμενο χώρο και αφετέρου, ότι αυτή η σχέση αρχίζει συχνά εξ απαλών ονύχων.

Συγκεκριμένα, δύο στις δέκα παίκτριες έχουν παίξει για πρώτη φορά τυχερό παιχνίδι σε ηλικία μέχρι 10 ετών, ενώ το 12% σε ηλικία 11-14 ετών. Επιπλέον, για το 15% η πρώτη ενασχόληση με κάποιο τυχερό παιχνίδια ήταν και πάλι πριν την ενηλικίωσή τους, μεταξύ 15-17 ετών. Προκύπτει δε ότι ποσοστό 45% έχουν παίξει τυχερά παιχνίδια πριν την ενηλικίωσή τους. Ψηλός είναι ο δείκτης και μετά την ενηλικίωση στη νεαρή ηλικία 18-24 ετών. Φυσικά αυτοί οι αριθμοί προβληματίζουν.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου η πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωάννα Φιάκου τόνισε ότι τα ευρήματα της έρευνας έχουν αξιολογηθεί και είναι στο στάδιο διαμόρφωσης στοχευμένων προγραμμάτων και δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης. Πέρα από την επιβολή προστίμων η ΕΑΣ επικεντρώνεται στους μαθητές με συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να κατανοούν τον κίνδυνο συμμετοχής τους ειδικά κάτω των 18, έτσι ώστε είτε οι ίδιοι να μην συμμετέχουν, είτε μεταφέροντας την γνώση τους, να αποτρέψουν συμμαθητές τους να συμμετέχουν, επισήμανε η πρόεδρος της Αρχής.

Τόνισε επίσης πως ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων ώστε να μην είναι επιρρεπείς. «Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβουν οι μαθητές ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν και ότι δεν θα επιφέρει ούτε στο μέλλον θετικά αποτελέσματα. Τρέχουμε ήδη προγράμματα και θα τρέξουμε περισσότερα στο μέλλον τα οποία θα στοχεύουν και προς τους γονείς», ανέφερε σχετικά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση