ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

#metoo: Ο Bill Clinton αρνείται να ζητήσει συγγνώμη από την Monica Lewiski

newsroom must

17 Αυγούστου 1998 όταν ο τότε Αμερικάνος Πρόεδρος Bill Clinton παραδέχθηκε ότι είχε "ανάρμοστη σωματική επαφή" με την υπάλληλο του Monica Lewiski.

Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν από τότε, ωστόσο με αφορμή το κίνημα #metoo, το σκάνδαλο ήρθε ξανά στην επιφάνεια.

Είκοσι χρόνια λοιπόν μετά, ο πρώην πρόεδρος Bill Clinton δήλωσε ότι δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη από τη Monica, ούτε μετανιώνει για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, με αποτέλεσμα να δεχτεί βροχή επικριτικών σχολίων, εν μέσω του κινήματος #MeToo.

Η περιοδεία που επρόκειτο να ξεκινήσει o Chlinton για να προωθήσει το πρώτο μυθιστόρημά του, το The President is missing" ("Ο πρόεδρος εξαφανίστηκε", σε συνεργασία με τον επιτυχημένο συγγραφέα James Patterson), μετατράπηκε σε πανεθνική αντιπαράθεση με αφορμή μια συνέντευξή του στο δίκτυο NBC.

Όταν ρωτήθηκε για τη Monica, τη νεαρή μαθητευόμενη υπάλληλο του Λευκού Οίκου που υπήρξε ερωμένη του την περίοδο 1995-96, ο Clinton αποκάλυψε ότι ποτέ δεν της ζήτησε προσωπικά συγγνώμη και ότι δεν σκοπεύει να το κάνει τώρα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Lewiski, σε ένα κείμενό της που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Vanity Fair, εξηγούσε ότι υπέφερε από μετατραυματικό στρες, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η σχέση της με τον πρόεδρο τότε και της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Κένεθ Σταρ που ακολούθησε. Αφού επί χρόνια δήλωσε ότι η σχέση της με τον Clinton ήταν "συναινετική", υποστήριζε ότι το νεαρό της ηλικίας της (τότε ήταν 22 ετών) και η διαφορά κύρους μεταξύ της ίδιας και του προέδρου καθιστούν "συζητήσιμη" αυτήν την ιδέα της "συναίνεσης".

"Το έχω πει πάνω από μια φορά δημοσίως ότι λυπάμαι. Είναι πολύ διαφορετικό. Η συγγνώμη ήταν δημόσια" είπε ο Clinton, δυσανασχετώντας φανερά για την ερώτηση.

"Πάνε 20 χρόνια πια. Ας μιλήσουμε για τον John Kennedy. Ας μιλήσουμε για τον Lyndon Johnson. Σταματήστε, τώρα" είπε από την πλευρά του ο James Patterson, που ήταν παρών στη συνέντευξη, προσπαθώντας να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X