ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Μετά τα φρικτά εγκλήματα του «Ορέστη»… ήρθε η ανανέωση

Η υπόθεση «Ορέστη» έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Κυπριακή κοινωνία προκαλώντας τριγμούς σε πολλά επίπεδα.

Στο «μάτι του Κυκλώνα» η Αστυνομία τόσο για ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν όσο και για τα μέσα που διαθέτει και για το κατά πόσον λειτουργούν όπως πρέπει.

Μετά τον σάλο είναι γεγονός πως κάποια πράγματα άλλαξαν. Πόσο όμως έχουν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα; 

Ελλείποντα Πρόσωπα

Στην επίσημη σελίδα της Αστυνομίας, cypruspolicenews, έχει πλέον ανανεωθεί η κατηγορία με τα ελλείποντα πρόσωπα.

Όποιος επισκεφτεί την εν λόγω σελίδα μπορεί να ενημερωθεί για όλες τις εξαφανίσεις, νοουμένου ότι αυτές έχουν καταγγελθεί επίσημα, σε ένα μακρύ κατάλογο που ξεκινά από την νεότερη εξαφάνιση αυτή του, 22χρονου Κλείτου Ρωσσίδη, στις 2/5/2019 φτάνοντας στην παλαιότερη που αφορά τον, Δήμο Σάββα 72 ετών (τότε), στις 31/7/90.

Υπάρχουν κενά

Αν και ομολογουμένως έχει γίνει μια ανανέωση προς το καλύτερο παραμένουν ακόμα κάποια κενά τα οποία ίσως να είναι και καθοριστικά στον εντοπισμό ενός ελλειπόντος προσώπου.

Το σημαντικότερο που εντοπίσαμε έπειτα και από παράπονα που διατυπώθηκαν είναι αυτό της γλώσσας. Ενώ στον κατάλογο οι πλείστοι εκ των εξαφανισμένων είναι αλλοδαποί δεν υπάρχει μετάφραση στα αγγλικά ούτως ώστε να μπορούν άτομα «κλειδιά» να βοηθήσουν.

Η Maricar είναι ακόμα στη λίστα

Η 31χρονη Maricar Valdez Arquiolla είναι ακόμα στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα και αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι αν και ο 35χρονος καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος παραδέχθηκε ότι την σκότωσε το πτώμα της κοπέλας ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Να θυμίσουμε ότι η 31χρονη στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 αποχώρησε από τον χώρο φιλικού της προσώπου για να συναντήσει -όπως είχε πει- ένα άγνωστο πρόσωπο που θα την έφερνε σε επαφή με τον αδελφό του συντρόφου της, ο οποίος είχε αποβιώσει λίγες μέρες προηγουμένως.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 19/12/2017, η μητέρα της κατήγγειλε την εξαφάνισή της. Στις 23 Φεβρουαρίου 2018 εντοπίστηκε η άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία με τον 35χρονο να προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ομολόγησε τη διάπραξη επτά φόνων ανάμεσα σε αυτούς και της Maricar, υποδεικνύοντας το σημείο το οποίο ξεφορτώθηκε το πτώμα της την περιοχή της «Κόκκινης λίμνης» στο Μιτσερό.

Ποιος θα διώξει τους «δαίμονες» που έφερε ο «Ορέστης»;

Οι Κύπριοι πολίτες είναι τρομαγμένοι, ο φόβος και η ανασφάλεια πλέον κυριεύει και αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος αφού οι πλείστες συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση με όλα τα συνεπακόλουθα της.

Ερωτήματα βασανίζουν και δεν έχουν να κάνουν μόνο με την δράση του «Ορέστη» αλλά και με το πώς μπόρεσε να περάσει αυτή απαρατήρητη τόσα χρόνια.

Η Αστυνομία στόχο έχει πέραν την πλήρης εξιχνίασης να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών, να τους κάνει και πάλι να νιώσουν ασφάλεια. Να διώξει τους «δαίμονες» που έφερε ο «Ορέστης».

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση