ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Μέλλουσες μανούλες: Τι πρέπει να προσέξουν το καλοκαίρι;

Δέσποινα Άσπρου

Καταρχήν για να βρίσκεσαι αυτή την στιγμή εδώ μάλλον είσαι έγκυος… οπότε με την σειρά μας να σου δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και να σου ευχηθούμε καλή απελευθέρωση! Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο ή η κολλητή σου… οπότε και πάλι εμείς σας ευχόμαστε τα καλύτερα! Επειδή όμως είναι καλοκαίρι… μάλλον ήδη αναρωτιέστε τι πρέπει να προσέξουν όλες όσες είναι έγκυες αυτή την δύσκολη εποχή. 

Και για να μπούμε στο ψητό, οι top απορίες είναι αν οι έγκυες γυναίκες μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλα μέρη για διακοπές, αν μπορούν να κολυμπήσουν στη θάλασσα ή αν μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία. Έτσι δεν είναι; 

Τις πιο πάνω απορίες απαντάει ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Σωτήρης Τρομπούκης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου οι εγκυμονούσες να απολαύσουν το καλοκαίρι και να προστατεύσουν την υγεία του εμβρύου, αλλά και τη δική τους. 

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι τις περισσότερες φορές δεν απαγορεύονται τα ταξίδια… φυσικά η κάθε περίπτωση διαφέρει, οπότε καλό είναι πριν κλείσετε εισιτήρια να κάνετε μια επίσκεψη στον γυναικολόγο σας. 

Σύμφωνα μ ε τον κ. Τρομπούκη, είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα πολύωρα ταξίδια. Σε περίπτωση που επιλέξετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, προτείνεται να επιλέξετε θέση κοντά σε διάδρομο για να μπορείτε να σηκώνεστε. 

Ηλιοθεραπεία 

Καλό είναι το καλοκαίρι οι έγκυες να μην επιδιώξουν το έντονο μαύρισμα και κατά την διάρκεια των εμφανίσεων τους στην παραλία να προτιμούν σκιερούς και δροσερούς χώρους. Επιβάλλεται το αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από 30. 

Κολύμπι 

Το κολύμπι επιτρέπεται σε όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης, εκτός από τον ένατο και πάντα με ήπιες κινήσεις. Αμέσως μετά το μπάνιο, οι εγκυμονούσες πρέπει να ξεπλένονται καλά με νερό και να αλλάζουν μαγιό για να μην εμφανίσουν κολπίτιδες ή κρύωμα και να επιλέγουν παραλίες που διαθέτουν γαλάζια σημαία. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση