ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μειωμένοι κατά 8% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ από σήμερα

Συνεχίζει η πτωτική πορεία στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ από σήμερα ο λογαριασμός οικιακού πελάτη με καταμέτρηση τον Φεβρουάριο 2019 θα είναι μειωμένος κατά 8,08% σε σχέση με αντίστοιχο λογαριασμό του πρηγούμενου μήνα ενώ σε σχέση με δύο μήνες προηγουμένως ο λογαριασμός θα είναι μειωμένος κατά 9,1%.

Όπως εξηγεί, αυτό προκύπτει λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς που σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες αλλά και λόγω των τροποποιήσεων των συντελεστών της ρήτρας καυσίμων από 1η Ιανουαρίου ο οποίος χρησιμοποιείται στην φόρμουλα για να υπολογίζεται η τιμή της κιλοβατώρας και επιφέρει μείωση 3,6%. Σημειώνεται ότι η ρήτρα καυσίμων αναθεωρείται κάθε έξι μήνες.

Διευκρινίζεται ότι αν και η τιμή του πετρελαίου ξεκίνησε μια ανοδική πορεία εντούτοις λόγω του ότι η ΑΗΚ διατηρεί αποθέματα καυσίμου για τρεις μήνες και κατά τους προηγούμενους μήνες είχε προβεί σε αγορές καυσίμου που είχε χαμηλότερη τιμή και πλέον σημειώνονται αυτές οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΑΗΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικιακοί καταναλωτές μπορούν να προχωρούν σε εξόφληση των λογαριασμών τους με ίσες μηνιαίες πληρωμές. Το σχέδιο καλύπτει όλους τους οικιακούς Πελάτες, και καλύπτει δώδεκα μήνες. Στο τέλος κάθε 12μηνιαίου κύκλου το σχέδιο ανανεώνεται αυτόματα. Όσον αφορά το ύψος της μηνιαίας δόσης αυτή καθορίζεται από την ΑΗΚ αφού ληφθεί υπόψη το ιστορικό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο υποστατικό σας και η τρέχουσα τιμή καυσίμων. Το ποσό της μηνιαίας δόσης αναθεωρείται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού πρώτα γίνει καταμέτρηση της κατανάλωσης του υποστατικού, και το ποσό της δόσης αναπροσαρμόζεται, αν παραστεί ανάγκη, ώστε να μην εκκρεμεί μεγάλο χρεωστικό ή πιστωτικό υπόλοιπο με τη συμπλήρωση του δωδεκαμηνιαίου κύκλου.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS