ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Με αναπτερωμένες τις ελπίδες, ψάχνουν την τρίτη βαλίτσα

Γύρω στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» του Μιτσερού, πέριξ του σημείου όπου εντοπίστηκε την Τρίτη το δεύτερο τσιμεντομπλόκ, το οποίο συνδέεται με την υπόθεση των φόνων. Ο εντοπισμός του εν λόγω τεκμηρίου, ξύπνησε τα αισιόδοξα αισθήματα της ομάδας της επιχείρησης, ότι κάπου τριγύρω θα βρίσκεται και η τρίτη βαλίτσα.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια, μέχρι οι έρευνες να φτάσουν στα όριά τους. Είπε, παράλληλα, ότι αν και υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, υπάρχουν, τόσο η υπομονή, όσο και η επιμονή για την ολοκλήρωσή της.

Δύτης και κάμερα στην λίμνη

Το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η ρομποτική κάμερα την Τρίτη φαίνεται ότι ξεπεράστηκε, γι' αυτό η συσκευή μπήκε ξανά στην λίμνη, με σκοπό την διερεύνηση του βυθού. Στο νερό καταδύθηκε και δύτης, ώστε να συνεχιστεί η έρευνα σε χώρο που οριοθετήθηκε, πλησίον του σημείου που εντοπίστηκε το τσιμεντομπλόκ την Τρίτη.

 Το ραντάρ δεν θα έρθει στην Κόκκινη Λίμνη

Τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς και το γεγονός ότι το ραντάρ διείσδυσης εδάφους δεν θα έρθει στην Κύπρο, τουλάχιστον για έρευνα στην «Κόκκινη Λίμνη», εξήγησε ο Μάρκος Τράγκολας. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει υπομονή και επιμονή από όλους, μέχρι να φτάσουν οι έρευνες στα όριά τους και να αποφασιστεί ότι αυτές δεν μπορούν να προχωρήσουν.

«Αναζητούμε συγκεκριμένα αντικείμενα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, το τσιμεντομπλόκ είναι ένα από αυτά, με βάση τις πληροφορίες από την Αστυνομία», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.

Στην συνέχεια, ανέφερε ότι το προηγούμενο τσιμεντομπλόκ είχε ανασυρθεί από σημείο, περίπου στην ίδια ευθεία, αλλά από μικρότερο βάθος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της ομάδας επιχείρησης, όταν ρίφθηκαν στην λίμνη, τα τσιμεντομπλόκ παρέμειναν στο ίδιο σημείο, σε αντίθεση με τις βαλίτσες, οι οποίες αποσυνδέθηκαν και ταξίδεψαν. Οι δύο βαλίτσες εντοπίστηκαν στην ανατολική πλευρά της λίμνης, ενώ η τρίτη βαλίτσα αναζητείται.

Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι είναι άγνωστο το δρομολόγιο που ακολούθησε η Τρίτη και τελευταία βαλίτσα και αυτό που προσπαθούν να προβλέψουν, σημείωσε ο κ. Τράγκολας. Ωστόσο, οι ελπίδες έχουν αναπτερωθεί, μετά την ανεύρεση του τσιμεντομπλόκ, γι’ αυτό σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες με τους δύτες σε συγκεκριμένη περιοχή, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκεται η βαλίτσα.

Σε σχέση με το sonar, ακόμα εκκρεμούν στόχοι που έχουν υποδειχθεί, γι’ αυτό θα συνεχίσει η έρευνα με την ρομποτική κάμερα σε συγκεκριμένα σημεία. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το σημείο το οποίο ερευνάται τώρα και όπου εντοπίστηκε το τσιμεντομπλόκ, έχει αρκετές δυσκολίες, καθώς ο πυθμένας έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος και είναι απόκρημνος. Γι’ αυτό, αφού αξιολογηθούν κάποιοι παράγοντες, με πρώτο τον παράγοντα της ασφάλειας, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στις έρευνες. Ακόμα υπάρχουν περιθώρια στις έρευνες, προτού προσεγγιστούν τα όρια, υπογράμμισε ο κ. Τράγκολας, λέγοντας παράλληλα ότι στο κέντρο της λίμνης υπάρχουν μεγάλοι όγκοι λάσπης, πολλών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά το ραντάρ το οποίο είναι ειδικό για εικόνα κάτω από την λάσπη, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής διευκρίνισε ότι «για την Κόκκινη Λίμνη δεν θα έρθει. Λόγω του νερού, των κλίσεων που υπάρχουν στα πλευρά αλλά και σε κάποιες περιοχές περίπου μέχρι το κέντρο, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό το ραντάρ».

Δύσκολα τα πράγματα στον Ξυλιάτο

Πιο δύσκολα φαίνεται να είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά την Λίμνη Μεμί στην περιοχή του Ξυλιάτου καθώς, όπως τόνισε ο κ. Τράγκολας «δεν αναζητούμε πλέον βαλίτσα αλλά σορό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μας ανησυχία αλλά οι εικόνες που έδωσε το σόναρ είναι πολύ ξεκάθαρες. Υπάρχουν στόχοι τους οποίους έχουμε παραλάβει σε σκληρό δίσκο, έχουμε τους τοπογράφους του τμήματος χωρομετρίας και με αυτούς θα τοποθετηθούν οι στόχοι για έρευνες».

«Υπάρχει δουλειά, και υπομονή και επιμονή. Αν είναι να ακούω το τι λέει ο ένας και τι λεει ο άλλος θα τα παρατούσαμε. Εμείς ακολουθούμε οδηγίες από την Αστυνομία. Εμείς έχουμε οδηγίες και θα φτάσουμε μέχρι τα όρια που να πούμε δεν μπορούμε για αυτούς και αυτούς τους λόγους», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση