ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Με 25.000 τ.μ. ύφασμα θα τυλίξουν την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

Mε 25.000 τετραγωνικά μέτρα γαλαζο-ασημένιο ύφασμα από πολυπροπυλένιο θα τυλίξει την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, ο Christo, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο δικό του και της συζύγου του, Jean-Claude.

Η εγκατάσταση, που ονομάζεται «Η Αψίδα του Θριάμβου, τυλιγμένη» θα παραμείνει για δύο εβδομάδες, από τη Δευτέρα 6 Απριλίου έως την Κυριακή 19 Απριλίου του 2020.

Το πλήρως ανακυκλώσιμο ύφασμα, θα συγκρατούν πάνω στην Αψίδα 7.000 μέτρα κόκκινου σχοινιού. «Τριάντα πέντε χρόνια αφότου η Jean-Claude κι εγώ τυλίξαμε την Pont-Neuf, έχω όρεξη να δουλέψω ξανά στο Παρίσι για το πρότζεκτ μας που αφορά στην Αψίδα του Θριάμβου» δήλωσε ο Christo.

To 1961, τρία χρόνια μετά τη συνάντηση του Christo με τη Jean-Claude - τη σύντροφό του στη ζωή και την τέχνη, η οποία απεβίωσε το 2009 - το ζευγάρι άρχισε να δημιουργεί έργα τέχνης για δημόσιους χώρους. Ένα από τα πρότζεκτ ήταν να τυλίξει ένα δημόσιο κτίριο.

Εκείνη την εποχή, ο Christo νοίκιαζε ένα μικρό διαμέρισμα κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου και, το 1962, έκανε και ένα φωτομοντάζ με την Αψίδα τυλιγμένη. Τώρα, σχεδόν 60 χρόνια μετά, το πρότζεκτ υλοποιείται.

Η εγκατάσταση θα συμπέσει με μια μεγάλη έκθεση στο Centre Georges Pompidou, από τις 18 Μαρτίου ως τις 15 Ιουνίου του 2020, η οποία θα ιχνηλατεί τα χρόνια του καλλιτεχνικού ζεύγους στο Παρίσι (1958-1964) και θα αφηγείται την ιστορία της τυλιγμένης Pont-Neuf, το 1985.

Το Centre des Monuments Nationaux, που διαχειρίζεται την Αψίδα του Θριάμβου, καλωσόρισε το πρότζεκτ του Κρίστο, το οποίο «τιμά ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία στο Παρίσι και τη Γαλλία».

Το πρότζεκτ, όπως και όλα του Christo, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τον καλλιτέχνη μέσω πωλήσεων των προπαρασκευαστικών σχεδίων του, σκίτσων και κολάζ του «Η Αψίδα του Θριάμβου, τυλιγμένη» καθώς και μοντέλων υπό κλίμακα, έργων από τις δεκαετίες του 1950 και 1960 και αυθεντικών λιθογραφιών σχετιζόμενων με άλλα πρότζεκτ του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X