ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τα dos & don'ts για μια πιο eco friendly ζωή

Living on the eco side of life

Δέσποινα Άσπρου

Μόδα της εποχής ή πραγματική ανάγκη; Η ζωή στην φωτεινή της πλευρά είναι οικολογική. Στον πραγματικό κόσμο όχι τον virtual του κινητού μας.

O κάθε ένας εμάς είναι σημαντικός, έχει τον δικό του ρόλο στη ζωή και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι ευθύνη όλων μας να δείξουμε την αγάπη και τον απαραίτητο σεβασμό για τα ζωντανά πράγματα γύρω μας και κυρίως, ο ένας για τον άλλο» είχε πει η Jane Goodall και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της. H υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και στον πλανήτη μας και για κανένα λόγο δεν περιορίζεται απλώς στον τερματισμό χρήσης των πλαστικών σακουλών και ποτηριών. Η μείωση σπατάλης του νερού, η συνειδητή επιλογή τροφίμων και η ελαχιστοποίηση της ενέργειας που καταναλώνουμε είναι επίσης εύκολες συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε για ένα πιο οικολογικό lifestyle, ενώ η αντίσταση στην αφθονία υλικών αγαθών και η ανακύκλωση είναι εξίσου καλές κινήσεις που ωθούν σε μια πιο οικολογική συνείδηση.

 

Και ενώ σίγουρα οι καθημερινές κινήσεις του καθενός από εμάς είναι καίριας σημασίας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, δεν είναι λίγοι οι φορείς και οι οργανώσεις που παλεύουν προκειμένου να αποτρέψουν τις συμφορές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές. Πρόσφατο παράδειγμα, τα αυστηρά μέτρα της ΕΕ για μια ευρεία γκάμα προϊόντων, μεταξύ αυτών και τα είδη ρουχισμού. Βάση της στρατηγικής που ζητά η ΕΕ και της οποίας οι κεντρικοί της πυλώνες σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, τον τερματισμό του greenwashing και τη μείωση των επιπέδων των απορριμμάτων, ό,τι κατασκευάζεται πρέπει να είναι πιο ανθεκτικό και να ανακυκλώνεται εύκολα. Μεταξύ των κανόνων που προτείνονται, είναι η δημιουργία ψηφιακών διαπιστευτηρίων βιωσιμότητας των προϊόντων, οι συχνότεροι έλεγχοι στα brands και η διαφάνεια ως προς το πού καταλήγουν και πώς διαχειρίζονται οι εταιρείες τα ρούχα που δεν έχουν πωληθεί.

Δείτε στο νέο τεύχος must που κυκλοφορεί την Κυριακή 1 Μαΐου με την Καθημερινή στα περίπτερα τα dos & don'ts για μια πιο eco friendly ζωή.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση