ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Λίστα με ήπιες χαλαρώσεις έδωσε η Επιδημιολογική Ομάδα στην Kυβέρνηση

H πλειοψηφία των επιστημόνων, τάσσεται υπέρ της επιστροφής των μαθητών των Γυμνασίων στα σχολεία, ανέφερε ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Κατάλογο που περιλαμβάνει χαλαρώσεις ήπιας μορφής, οι οποίες αφορούν κυρίως ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, έδωσε στην Κυβέρνηση η Επιδημιολογική Ομάδα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ενώ η πλειοψηφία των επιστημόνων, σημείωσε, τάσσεται υπέρ της επιστροφής των μαθητών των Γυμνασίων στα σχολεία.

Όπως ανέφερε ο Δρ Καραγιάννης, η σύσκεψη της Επιδημιολογικής Ομάδας αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως οι μαθητές των Γυμνασίων επανέλθουν το συντομότερο δυνατό στα σχολεία τους.

Είναι κάτι, σημείωσε, το οποίο είχαμε εισηγηθεί και προηγουμένως, αλλά δεν εισακουστήκαμε.

«Ήδη ανακοίνωσαν τα ρινικά τεστ, έτσι τα σχολεία θα λειτουργούν υπό ασφαλείς συνθήκες και δεν θα υπάρξουν και αντιδράσεις από γονείς. Ελπίζουμε όλα να κυλήσουν ομαλά», είπε.

Ο Καθηγητής αποκάλυψε ότι δόθηκε από την Επιδημιολογική Ομάδα στην κυβέρνηση μια λίστα με χαλαρώσεις ήπιας μορφής κυρίως που αφορούν σε ψυχαγωγικές ή αθλητικές δραστηριότητες, σημειώνοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα έχει τον τελικό λόγο πού θα δοθούν οι χαλαρώσεις.

Ερωτηθείς, είπε ότι μέσα Απριλίου θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις.

Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις χαλαρώσεις δεδομένου ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού βρίσκεται στην Κύπρο. «Αν ξανοιχτούμε απότομα και ευρέως ίσως τα τουμπάρουμε και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι σε κάποιους χώρους, όπως τα γυμναστήρια, υπάρχει η δυνατότητα να δεχτούν λίγα άτομα περισσότερα από ό,τι δέχονται αυτή την στιγμή.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει τρίτο sms για τις διακινήσεις, ο Δρ Καραγιάννης σημείωσε πως «αν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν έχουμε αντίρρηση».

Ο Καθηγητής είπε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά ο ρυθμός των κρουσμάτων είναι σε υψηλό επίπεδο. «Ναι μεν βαίνουμε προς τα κάτω, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος, αν δεν είμαστε προσεκτικοί να αρχίσουν να ανεβαίνουν και πάλι τα κρούσματα», πρόσθεσε

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση