ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Λευκωσία: Νέα υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από 4 αστυνομικούς

Άλλη μια υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη από τέσσερις αστυνομικούς έρχεται στη δημοσιότητα και αφήνει εκτεθειμένα τα μέλη της δύναμης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, οι τέσσερις αστυνομικοί ενώ κατηγόρησαν πολίτη ότι τους επιτέθηκε και τους προκάλεσε σωματική βλάβη, το δικαστήριο δεν πίστεψε τα λεγόμενα τους και έδωσε οδηγίες στη Γενική Εισαγγελία ώστε να διερευνήσει την υπόθεση.

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως αθωώσει τον κατηγορούμενο, μετά από τη μαρτυρία μιας γυναίκας δικηγόρου, η οποία περνούσε από τη σκηνή και είδε τη βιαιότητα των αστυνομικών εναντίον του 28χρονου.

Η απόφαση του δικαστηρίου στάλθηκε στην Γενική Εισαγγελία και δόθηκαν οδηγίες, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος των αστυνομικών.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη στις 4 Αυγούστου 2013 σε κατάστημα επίπλων στη Λευκωσία, όταν ο κατηγορούμενος μετά από τηλεφώνημα του ιδιοκτήτη ότι διαπράχθηκε κλοπή έσπευσε αμέσως στο κατάστημα.

Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως και τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία πέρασαν χειροπέδες σε δύο πρόσωπα, ο ένας εκ των οποίων κλώτσησε τους αστυνομικούς και ο κατηγορούμενος επενέβη για να τον αποτρέψει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μελών της Δύναμης, ο 28χρονος τους επιτέθηκε, τους εξύβρισε και τους προκάλεσε σωματική βία, καθώς ήταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση. Σε κάποια στιγμή, όπως ανέφεραν, δάγκωσε τον έναν από τους τέσσερις αστυνομικούς και προσπάθησαν να του περάσουν χειροπέδες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν και ρόπαλο στην προσπάθειά τους να αμυνθούν.

Στη σκηνή βρισκόταν και η 50χρονη αδελφή του ιδιοκτήτη, η οποία φώναζε και τράβηξε έναν αστυνομικό την ώρα που προσπαθούσε μαζί με τα άλλα μέλη της δύναμης να συλλάβουν τον 28χρονο. Η ίδια μετέβη μετά από λίγη ώρα στον αστυνομικό σταθμό, ζητώντας να δώσει κατάθεση εναντίον των τεσσάρων αστυνομικών. Στη συνέχεια την κατηγόρησαν ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό.

Η δικηγόρος που είδε το περιστατικό

Την ώρα που η υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, μια γυναίκα δικηγόρος περνούσε εκείνη την ώρα έξω από το κατάστημα και σύμφωνα με τη μαρτυρία της, αστυνομικοί κτυπούσαν με μανία τον 28χρονο, ο οποίος βρισκόταν μπρούμυτα στο έδαφος και έφερε χειροπέδες πισθάγκωνα, ενώ άλλος τον κτυπούσε με το γκλοπ. Στην κατάθεσή τους, οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ο 28χρονος αυτοτραυματίστηκε κτυπώντας το κεφάλι του στο έδαφος, ενώ στον κατηγορούμενο διαπιστώθηκαν από γιατρό θλαστικά τραύματα και είχε αίματα στη μύτη και στο στόμα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, έκρινε αξιόπιστη τη μαρτυρία της δικηγόρου και αθώωσε και τον 28χρονο, αλλά και την 50χρονη που κατηγορήθηκε για επίθεση εναντίον αστυνομικού και έδωσε οδηγίες όπως η απόφασή σταλεί στην Γενική Εισαγγελία για διερεύνηση ποινικών αδικημάτων από τους αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 28χρονος κατηγορήθηκε την επόμενη μέρα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι γραπτές καταθέσεις των δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς δόθηκαν δέκα μέρες μετά, ενώ οι γραπτές καταθέσεις των υπόλοιπων δύο δεν φέρουν ημερομηνία.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση