ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κύπρος - Σχέδιο επιδότησης: Τόσα θα πάρει μία επιχείρηση ή αυτοτελώς εργαζόμενος

Αναλυτικά τα ποσά ανάλογα με τα άτομα

Στο νέο κυβερνητικό πακέτο που αφορά 13 μέτρα που συνδυάζουν απευθείας στήριξη πέραν των €100 εκατ., επιδότηση επιτοκίων (επίπτωση €200 εκατ σε 4 χρόνια) και εγγυήσεις για άντληση ρευστότητας μέχρι και €1,7 δισ μέσω των σχεδίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), συμπεριλαμβάνεται και το Σχέδιο Επιδότησης Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοτελώς Εργαζομένων.

Το σχέδιο αποσκοπεί στην παραχώρηση εφάπαξ χορηγίας για κάλυψη ενοικίων, ή άλλων οφειλών και λειτουργικών εξόδων, με δικαιούχους πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενοι που απασχολούν μέχρι και 50 άτομα προσωπικό, οι οποίοι ήταν ενταγμένοι και εγκρίθηκαν στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19 κατά την περίοδο 13 Απριλίου – 12 Μαΐου 2020.

Για όλους τους δικαιούχους, ισχύουν οι σχετικοί όροι για μη απολύσεις προσωπικού που περιλαμβάνονται στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID19,

Το συνολικό κόστος του σχεδίου υπολογίζεται περίπου στα €100 εκατ. και υπολογίζεται να καλύψει 40.000 – 50.000 πολύ μικρές, μικρές επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους.

Ύψος Επιδότησης/εφάπαξ χορηγίας:

€1.250 για αυτοτελώς εργαζόμενοι και πολύ μικρές επιχειρήσεις που τελούσαν υπό πλήρη ή μερική αναστολή των εργασιών τους και ήταν ενταγμένοι στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την περίοδο 13 Απριλίου – 12 Μαΐου 2020, και απασχολούν μέχρι 1 άτομο.

€3.000 για αυτοτελώς εργαζόμενοι και πολύ μικρές επιχειρήσεις που τελούσαν υπό πλήρη ή μερική αναστολή των εργασιών τους και ήταν ενταγμένοι στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την περίοδο 13 Απριλίου – 12 Μαΐου 2020, και απασχολούν από 2 - 5 άτομα προσωπικό.

€4.000 για αυτοτελώς εργαζόμενοι και πολύ μικρές επιχειρήσεις που τελούσαν υπό πλήρη ή μερική αναστολή των εργασιών τους και ήταν ενταγμένοι στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την περίοδο 13 Απριλίου – 12 Μαΐου 2020, και απασχολούν από 6 - 9 άτομα προσωπικό.

€6.000 για αυτοτελώς εργαζόμενοι και μικρές επιχειρήσεις που τελούσαν υπό πλήρη ή μερική αναστολή των εργασιών τους και ήταν ενταγμένοι στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την περίοδο 13 Απριλίου – 12 Μαΐου 2020, και απασχολούν από 10 - 50 άτομα προσωπικό.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση προώθηση ώριμων Αναπτυξιακών Έργων, δίνοντας οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες αρχές όπως προβούν σε άμεση προκήρυξη των προσφορών για όλα τα αναπτυξιακά έργα τα οποία είναι ώριμα και έτοιμα για προκήρυξη, ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη περίοδο προκήρυξης τους με βάση τον προϋπολογισμό. Από τις οδηγίες εξαιρείται το έργο που αφορά στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X