ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Κύπρος - Εκπέμπουν SOS οι ειδικοί: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά»

«Αν δεν αντιληφθούμε ότι ανάμεσά μας κυκλοφορεί ένας θανατηφόρος ιός τότε...»

Τα 58 νέα κρούσματα, COVID-19, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (1/4), ήταν αριθμός ρεκόρ για την Κύπρο και πρέπει να προβληματίσει όλους μας.

Κατά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, ήταν έντονος. Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε πώς, «είναι προφανές ότι δεν εφαρμόσαμε όλοι τα περιοριστικά μέτρα, γεγονός που συνέτεινε στη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Ενώ εν συνεχεία, τόνισε, «εάν δεν αντιληφθούμε ότι ανάμεσά μας κυκλοφορεί ένας θανατηφόρος ιός τότε δεν θα τα καταφέρουμε. Η τήρηση των μέτρων προφύλαξης είναι επιλογή ζωής. Οτιδήποτε άλλο οδηγεί στο χειρότερο σενάριο, το οποίο δυστυχώς πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε».

Αυτούσιες οι δηλώσεις του κ. Κωστρίκη:

Όπως ανέφερα και χθες, ο αυξημένος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι ο καθρέφτης της συμπεριφοράς που επιδείξαμε τις προηγούμενες μέρες. Είναι προφανές ότι δεν εφαρμόσαμε όλοι τα περιοριστικά μέτρα, γεγονός που συνέτεινε στη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ως επιστημονική επιτροπή εισηγηθήκαμε τη λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Εάν δεν αντιληφθούμε ότι ανάμεσά μας κυκλοφορεί ένας θανατηφόρος ιός τότε δεν θα τα καταφέρουμε. Η τήρηση των μέτρων προφύλαξης είναι επιλογή ζωής. Οτιδήποτε άλλο οδηγεί στο χειρότερο σενάριο, το οποίο δυστυχώς πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε.

Εάν δεν θέλουμε να βιώσουμε τις απελπιστικές εικόνες που έζησαν στην Ιταλία και αλλού θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που έκαναν. Εμείς στην Κύπρο πήραμε μέτρα εγκαίρως, αλλά για να είναι αποτελεσματικά θα πρέπει να τα εφαρμόζουμε.

Δεν κινδυνολογούμε. Απλώς θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Επί του παρόντος ελέγχουμε την κατάσταση αλλά εάν δεν προσέξουμε μπορεί να οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμες συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση