ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Κύπρος: Εκπαιδευτικοί ζητούν κλείσιμο σχολείων και οι εκκλησίες ''κλείνουν''

Μέτρα πρόληψης για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊoύ

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας αναστέλλεται η λειτουργία σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας ο κατάλογος των σχολείων θα δοθεί εντός της ημέρας από το Υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας ότι είναι εκατοντάδες τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον 64χρονο γιατρό, έτσι αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας. Ερωτηθείς για το θέμα του εκκλησιασμού, ο Υπουργός επανέλαβε την απόφαση για απαγόρευση των εκδηλώσεων άνω των 75 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του εκκλησιασμού.

Εκπαιδευτικοί ζητούν κλείσιμο σχολείων λόγω κορωνοϊού
Κορυφώνονται οι ανησυχίες εκπαιδευτικών με φόντο τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. Όπως ανέφερε στο 24news, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας καθηγητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ζητούν το κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Ο κ. Χατζησάββας τονίζει ότι αναμένεται η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ σημειώνει ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία της Κύπρου για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον ίδιο, μαθητές παίρνουν με δική τους πρωτοβουλία αντισηπτικά στο σχολείο καθώς οι σχολικές εφορείες δεν έχουν ανταποκριθεί στις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για να προμηθεύσουν τα σχολεία.

Στην αντίπερα όχθη και οι οργανωμένοι γονείς δια στόματος του πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων, Σωτήρη Χριστοφή, θεωρούν ότι το κλείσιμο σχολείων για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα θα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι για σχολεία που ενέχουν επικινδυνότητα όπως π.χ ευαίσθητες σχολικές μονάδες που φιλοξενούν παιδιά με προβλήματα υγείας ή σχολεία στα οποία άτομα πιθανόν να ήλθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί γονείς δεν πήραν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο. Όπως πληροφορούμαστε αυτό συνέβη σε δύο περιπτώσεις σχολείων στη Λευκωσία καθώς πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του γιατρού που φέρει κορωνοϊό φαίνεται να ήλθαν σε επαφή με άτομα των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Νεότερη ενημέρωση: Με τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας.

Ο κατάλογος των σχολείων θα δοθεί εντός της ημέρας από το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΗΓΗ: 24news, Kathimerini.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση