ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Κυκλοφορεί το νέο Mac Pro από $5.999

Στην παρουσίαση της νέας γενιάς Mac Pro προχώρησε η Apple κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των προγραμματιστών της (WWDC). Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός χαρακτήρισε την συσκευή «το πιο ισχυρό Mac Pro που έχει κατασκευαστεί». Το νέο Mac Pro έρχεται με νέο σχεδιασμό σε σύγκριση με το μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2013.

Τα χαρακτηριστικά

Εσωτερικά είναι εφοδιασμένο με τον επεξεργαστή Intel Xeon, με το δυνατότερο μοντέλο να έχει προαιρετικό 28πύρηνο με 56 threads, με μέγιστη κατανάλωση ενέργειας στα 300W, με 12 υποδοχές μνήμης DDR4-2933, μέγιστη χωρητικότητα τα 1.5TB, υποστήριξη ECC, παροχή οκτώ PCIe υποδοχές επέκτασης.

Η κάρτα γραφικών μπορεί να επιλεγεί από την AMD Radeon Pro Vega II Duo, μια προσαρμοσμένη λύση διπλού πυρήνα βασισμένη στην αρχιτεκτονική Vega. Οι δύο πυρήνες διασυνδέονται με υψηλής ταχύτητας Infinity Fabric, μνήμη HBM2 64GB, διασύνδεση DisplayPort και μπορούν να εγκαταστήσουν δύο κάρτες, δηλαδή τέσσερα Vega συνολικά. Ο πυρήνας GPU, έχει 128GB μνήμη HBM2, απόδοση κινητής υποδιαστολής μέχρι 56TFlops, χωρίς ανεμιστήρα στηριζόμενος εντελώς στην ψύξη του συστήματος.

Υπάρχει επίσης μια νέα κάρτα επέκτασης Apple Afterburner PCIe FPGA για επιτάχυνση εγγραφής βίντεο ProRes, ProRes RAW, έως και τρεις εξαιρετικά ξεκάθαρες λύσεις ProRes RAW 8Κ.

Η διασύνδεση συστήματος διαθέτει δύο θύρες δικτύου 10GbE 10GB, δύο lightning 3, δύο USB-A και ένα 3,5mm.

Το Mac Pro είναι εξοπλισμένο με μία αρκετά μεγάλη τροφοδοσία ισχύος 1400W, τρεις τεράστιους ανεμιστήρες πίσω, ένα ενσωματωμένο ανεμιστήρα turbo για να διαχέει τη θερμότητα. Το καλό όπως φαίνεται είναι ότι ο θόρυβος είναι σχεδόν ο ίδιος όπως αυτός του iMac Pro όταν τοποθετείται κάτω από το τραπέζι.

Η οθόνη είναι η καινούργια «Pro Display XDR», οθόνη LCD 32 ιντσών, 6016 × 3384 με ανάλυση μέχρι 6K, δυνατότητα προβολής 20 εκατομμυρίων pixel, εργοστασιακή προ-βαθμονόμηση, ευρεία γκάμα χρωμάτων P3, χρώμα 10 bit , λειτουργία αναφοράς, εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης (η αντίθεση της άκρης είναι 25 φορές καλύτερη από τις συνηθισμένες οθόνες LCD), η τυπική φωτεινότητα είναι 1000 nits, ενώ η μέγιστη φωτεινότητα είναι 1600 nits.

Το πίσω μέρος της οθόνης είναι μια τεράστια μονάδα ψύξης. Ο ελαστικός βραχίονας μπορεί να περιστραφεί σε κατακόρυφη λειτουργία και διαθέτει διεπαφή αστραπής. Κάθε κεντρικός υπολογιστής μπορεί να συνδέσει μέχρι και 6 μονάδες.

Η μορφή του πύργου θυμίζει τρίφτη τυριού, ώστε να επιτρέπεται καλύτερος αερισμός.

Το νέο Mac Pro θα είναι διαθέσιμο αυτό το φθινόπωρο, με ελάχιστη διαμόρφωση 8-core Xeon, 32GB RAM, 256GB SSD, κάρτα γραφικών Radeon Pro 580X, με τιμή $5.999. Η τυπική έκδοση οθόνης είναι $4.999, η έκδοση νανο-υφής είναι $5.999, ενώ το stand premium είναι στα $199. 

Το βασικό πλήρες πακέτο θα αγγίζει σε κόστος τα $11.000.

Τέλος το iTunes

«Τέλος εποχής» για τη μουσική υπηρεσία iTunes, που είχε εμφανιστεί το 2001, καθώς η Apple ανακοίνωσε ότι την αντικαθιστά με τις τρεις ξεχωριστές εφαρμογές Apple Music, Apple Podcasts και Apple TV.

Αυτό, μεταξύ άλλων, έχει ως συνέπεια ότι οι χρήστες δεν θα υποχρεούνται πια να χρησιμοποιούν το iTunes για να συγχρονίζουν τα iPhones τους με τους υπολογιστές τους.

Στην ετήσια διεθνή συνάντηση των προγραμματιστών της, η εταιρεία ανακοίνωσε τα νέα αναβαθμισμένα λειτουργικά συστήματα iOS 13, iPad OS και MacOS Catalina για τις συσκευές της (iPhones, iPads, Macs, Apple Watches).

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία θα προσφέρει στους χρήστες τη νέα δυνατότητα «Sign in with Apple», ώστε -αν θέλουν- να χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους Apple, αντί τους λογαριασμούς Google ή Facebook, για να συνδέονται στις διάφορες εφαρμογές, κάτι που -κατά την εταιρεία- θα προστατεύσει καλύτερα τα δεδομένα των χρηστών.

ΠΗΓΗ: Kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση