ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Καύσωνας πριν τις πρώτες βροχές – Κίτρινη προειδοποίηση

Ο καιρός αναλυτικά

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε εκ νέου το μεσημέρι της Πέμπτης η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτή η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 40 βαθμούς. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Ο καιρός αναλυτικά

Θερμή αέρια μάζα, που υποχωρεί από αύριο, επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί και τοπικά ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, στα προσήνεμα παράλια. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση και σταδιακά αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά θα κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, οπότε και θα κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό, τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X