ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κατάθεση ψυχής από την Αφροδίτη Δερματά που έγινε δότρια μυελού των οστών

Δέσποινα Άσπρου

Αν είσαι μεταξύ 18-45 χρόνων, σε καλή κατάσταση υγείας και πρόθυμος να βοηθήσεις οποιονδήποτε ασθενή χρειάζεται μεταμόσχευση μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων. Αυτό είναι γνωστό. Και μπορεί όλοι να θέλουμε να συνεισφέρουμε... ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς, «φοβόμαστε». Ευτυχώς όμως όχι όλοι.

Μέχρι σήμερα, 468 άνθρωποι στην Κύπρο έδωσαν μόσχευμα μυελού των οστών και ελπίδας ζωής σε αντίστοιχο αριθμό ασθενών από 32 διαφορετικές χώρες. Πράξη ανθρωπιάς και ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους και η Αφροδίτη Δερματά.

Η Αφροδίτη Δερματά  γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Ερμιονίδα και σήμερα εργάζεται στον Ομίλο SPPMEDIA, ενώ παράλληλα έχει εκπομπή στο Love FM. Στα 40 της είναι μια γυναίκα ιδιαίτερα δυναμική, με δυο παιδιά και μια αξιοζήλευτη καριέρα. Εκτός αυτών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας αφού νίκησε κάθε φόβο και έγινε έγινε δότρια μυελού των οστών.

Η συντάκτρια και ραδιοφωνική παραγωγός άνοιξε την καρδιά της στο alphanews.live και μίλησε για το ξαφνικό τηλεφώνημα που της άλλαξε τη ζωή, τον περασμένο Απρίλιο. Ένα τηλεφώνημα που την έκανε να αισθανθεί φόβο αλλά στη συνέχεια .. λύτρωση.

Η απόφαση για αυτήν δεν ήταν εύκολη. Έκανε όμως το επόμενο βήμα έχοντας όμως στο πλευρό της το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

«Με πήρε μια κοπέλα από το Καραϊσκάκειο και μου λέει είσαι συμβατή. Θα θέλαμε να προχωρήσουμε τις εξετάσεις για να δούμε εάν μπορείς να γίνεις δότης. Πανικοβλήθηκα δεν σου το κρύβω. Δεν θυμάμαι καθόλου τι απάντησα θυμάμαι μόνο ότι ήθελα να κλείσω το τηλέφωνο.Φοβάμαι της λέω. Μου είπε θα σε πάρω τηλέφωνο την Τρίτη να το σκεφτείς. Το λέω στο σύζυγο και μου λέει «ωχ τρομακτικό». Η κοπέλα από το Καραϊσκάκειο μου είπε δεν είναι επώδυνο πρέπει όμως να της έλεγα το εντάξει για να πάμε ένα παραπέρα, βήμα βήμα."Πάμε στο επόμενο βήμα, κάνω όλες τις εξετάσεις, βγαίνουν όλες καλές, μου εξήγησε και ποια είναι η διαδικασία. Κάπως με ηρέμησε και μπήκε το νερό στο αυλάκι και είπα αυτό θα το κάνεις, υπάρχει ένας άνθρωπος που περιμένει να ζήσει από εσένα εφόσον είσαι καλά και σου δόθηκε αυτή η ευκαιρία θα το κάνεις τέρμα" είπε η Αφροδίτη.

Δείτε το βίντεο:

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X