ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εις βάρος του πρεσβευτή του Πάπα Φραγκίσκου στη Γαλλία

Στο επίκεντρο έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση βρίσκεται ο πρεσβευτής του Βατικανού στη Γαλλία, αρχιεπίσκοπος Λουίτζι Βεντούρα. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός ιερέας φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε έναν νεαρό αξιωματούχο του δημαρχείου του Παρισιού κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης με καλεσμένους διπλωμάτες πολλών χωρών στις 17 Ιανουαρίου.

Η έρευνα σε βάρος του ιερέα ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου μετά από καταγγελία που κατέθεσε η δημαρχεία της γαλλικής πρωτεύουσας την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα, έρχεται εν μέσω ενός κύματος καταγγελιών που αφορούν περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων στον καθολικό κλήρο και το Βατικανό.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα ο ποντίφικας παραδέχθηκε ότι έχουν υπάρξει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης καλογριών από ιερείς, ενώ τον Δεκέμβριο δύο καρδινάλιοι υποβιβάστηκαν σε χαμηλότερο εκκλησιαστικό αξίωμα λόγω σχετικών καταγγελιών εις βάρος τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός αξιωματούχου του δημαρχείου, ο αρχιεπίσκοπος Βεντούρα «έπιασε με έναν επίμονο και επαναλαμβανόμενο τρόπο» τους γλουτούς του νεαρού άνδρα που τον καλωσόρισε στην εκδήλωση.

Ο αρχιεπίσκοπος Βεντούρα κατέχει το αξίωμα της εκπροσώπησης του Πάπα Φραγκίσκου στη Γαλλία από το 2009. Οι εκπρόσωποι του ιερέα αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις καταγγελίες.

ΠΗΓΗ: Kathimerini.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση