ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Κατά της αποκαθήλωσης αγαλμάτων ο Johnson

Δεν είναι σωστό να γίνεται «photoshop» στο πολιτισμικό τοπίο της χώρας

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον παραδέχεται με άρθρο του στην Daily Telegraph ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το θέμα των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού στη χώρα, αλλά παίρνει θέση κατά της αποκαθήλωσης αγαλμάτων αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων της βρετανικής ιστορίας που κατηγορούνται ως ρατσιστές από τους διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, δεν είναι σωστό να γίνεται «photoshop» στο πολιτισμικό τοπίο της χώρας, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε «διαστρέβλωση» της βρετανικής ιστορίας.

Τονίζει δε ότι θα παλέψει «με κάθε ανάσα στο σώμα του» οποιαδήποτε απόπειρα αφαίρεσης του αγάλματος του Ουίνστον Τσώρτσιλ από την πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο. Το άγαλμα του πρώην πρωθυπουργού έχει μπει στο στόχαστρο αντιρατσιστών διαδηλωτών, όπως και ακόμα περίπου 80 αγάλματα ιστορικών φυσιογνωμιών της χώρας που είχαν σχέσεις με τη δουλεία ή είχαν εκφράσει ρατσιστικές απόψεις.

Ως προς την αντιμετώπιση του ρατσισμού στη χώρα, ο κ. Τζόνσον προαναγγέλλει τη σύσταση διακυβερνητικής επιτροπής για την εξέταση των φαινομένων φυλετικής και εθνοτικής ανισότητας στην απασχόληση, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε Κιρ πτυχή του δημόσιου βίου.

Καταδικάζοντας τα επεισόδια του Σαββάτου κατά τη διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο, σχολιάζει ότι ήταν «εντελώς εξωφρενικό» οι «τραμπούκοι» αυτοί να δηλώνουν ως αποστολή την προστασία του αγάλματος του Τσώρτσιλ και να επιτίθενται στην αστυνομία. Επικροτεί δε τις 113 συλλήψεις που έγιναν. «Ήταν προφανώς ρατσιστές. Τίποτα δε δικαιολογεί τις πράξεις τους», σχολιάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση