ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Κι όμως, ο κορωνοϊός έχει και τα ''καλά'' του!

Μέσα από όλη αυτή την κατάσταση αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας

H πρώτη εβδομάδα σε αυτοπεριορισμό ολοκληρώθηκε. Μπορεί να σε κάποιους να φάνηκε ατέλειωτη και να παρακαλούν να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση για να βρεθούν έξω όμως πρώτων, σκεφτόμαστε την δημόσια υγεία και δεύτερον δεν είναι όλα τόσο μαύρα.

Η ομάδα του must αυτή την εβδομάδα ετοίμασε πολλά χρηστικά άρθρα σχετικά με τον κορωνοϊό από το τι να κάνεις στο σπίτι όσες μέρες χρειαστεί να μείνουμε μέσα, μέχρι τι ταινίες να δεις και tips για να βάψεις τα μαλλιά σου μόνος.

Και επαναλαμβάνω δεν είναι όλα μαύρα, μέσα από όλη αυτή την κατάσταση αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν για το καλύτερο.

Καταρχάς, όσοι έχουν οικογένεια και παιδιά βρήκαν επιτέλους τον χρόνο να δώσουν την προσοχή που πρέπει στον σύντροφο ή το παιδί τους. Ναι σε μια εποχή που η τεχνολογία αποξενώνει τον κόσμο αυτή η πανδημία κατάφερε να τον φέρει πιο κοντά. Πείτε μου την αλήθεια. Πόσα stories έχετε δει με οικογένειες να παίζουν επιτραπέζια όλοι μαζί; Περιμένουμε πάντα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι και να περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τώρα επιτέλους μπορείτε να αναθερμάνετε την σχέση με τον σύντροφό σας, να έρθετε πιο κοντά στο παιδί σας και να τους δείξετε πόσο πολύ νοιάζεστε και τους αγαπάτε. Όχι με το να τους κάνετε τα χατίρια και να τους αγοράζετε πράγματα αλλά με το να βρίσκεστε πραγματικά δίπλα τους!

Τα viral videos με κόσμο από διάφορες χώρες να βγαίνει στο μπαλκόνι του και να παίζει μουσική ή να χειροκροτεί την προσπάθεια των λειτουργών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φροντίζοντας χιλιάδες κόσμο. Αυτά τα βίντεο είναι η απόδειξη πως οι άνθρωποι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και καλύτεροι. Δεν είναι δυστυχώς πολλές οι φορές που γινόμαστε όλοι μια γροθιά και όταν το κάνουμε είναι συνήθως όταν τα πράγματα στην γη μας δεν πάνε καλά. Όπως τότε με τις φωτιές στον Αμαζόνιο ή τις φωτιές στην Ελλάδα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε κάθε άλλη περίπτωση αν κάποιος καθόταν στο μπαλκόνι με τέρμα την μουσική το καταμεσήμερο κάποιος θα βρισκόταν να καλέσει την αστυνομία. Αυτή την στιγμή όμως κανένας δεν ενοχλείτε, μόνο δύναμη παίρνουν. Οι άνθρωποι χρειάζονται ανθρώπους, αν αυτός είναι ο τρόπος σε αυτή την δύσκολη στιγμή να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο ας το κάνουμε.

Ναι, ήρθαμε πιο κοντά στην φύση. Χωρίς καφετέριες, μπαράκια και εστιατόρια γεμίσαμε τα πάρκα. Θα το δεις και μόνος σου αν πας μια βόλτα με το αμάξι. Κόσμος να περπατάει στην γειτονιά του, στην παραλία, στα πάρκα, να επισκέπτεται τα φράγματα και να βγαίνει για βόλτα στο βουνό. Πόσο όμορφη είναι η φύση ιδιαίτερα την περίοδο της άνοιξης πραγματικά. Μπορεί να ξεκινάει ως μια δικαιολογία για να βγεις από το σπίτι όμως μια βόλτα στην εξοχή αξίζει όσο 10 καφέδες. Το νιώθετε και εσείς όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Μια βόλτα στην φύση σου καθαρίζει το μυαλό, σε γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Ας κρατήσουμε αυτή την συνήθεια και μετά το τέλος αυτής της κατάστασης.

Μείναμε στο σπίτι, ήρθαμε πιο κοντά στην φύση και αυτή με την σειρά της άρχισε να μας ανταποδίδει. Τεράστιες πόλεις ανά τον κόσμο σε ολικό lockdown και στους δρόμου σταμάτησαν να κινούνται τα αυτοκίνητα, στον αέρα τα αεροπλάνα, και στους δρόμους οι τουρίστες. Η γη παλεύει να έρθει σε μια ισορροπία και πάλι. Είδατε το βίντεο με τα νερά την Βενετίας τα οποία καθάρισαν; Με το που οι άνθρωποι σταμάτησαν να μολύνουν την περιοχή η φύση έκανε τα μαγικά της. Έτσι θα έπρεπε να ήμασταν άλλωστε. Πόσο πληγώνουμε την γη μας άραγε καθημερινά που μέσα σε δύο εβδομάδες χωρίς την επέμβαση του ανθρώπου είδαμε εικόνες που δεν είχαμε ξαναδεί;

Δεν είναι όλα μαύρα… Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, δώστε λίγο χρόνο στην οικογένειά σας, δώστε λίγο χρόνο στους συνανθρώπους σας και πάνω από όλα δώστε λίγο χρόνο στην γη μας να κλείσει μερικές από τις πληγές της. Αξίζει…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση