ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Joakem: O Κύπριος τραγουδιστής που πρέπει να... ξαναγνωρίσεις

Ο Joakem, γνωστός και ως Στέλιος Ιωακείμ, είναι τραγουδιστής, πληκτράς και συνθέτης progressive rock μουσικής. Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του single με τίτλο «Τhe Path» σε μουσική και στίχους του ιδίου και σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο του προσωπικό album. Ξεκινώντας ως κλασικός πιανίστας, αργότερα συνέχισε να επεκτείνει τα μουσικά του μονοπάτια αφότου έγινε μέλος διαφόρων μουσικών συγκροτημάτων, πολλά από τα οποία είναι ενεργά μέχρι σήμερα, και είναι απόφοιτος μουσικών σπουδών στην Αγγλία.

Με τις εμπειρίες που απέκτησε με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε πληκτρά δίνοντας έμφαση στην δημιουργία πρωτότυπων ήχων με επιρροές από rock, metal, ambient, κλασσική, jazz και fusion μουσική οι οποίες αποτυπώνονται στην καλλιτεχνική του ταυτότητα. Το 2017 έλαβε μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού «The Voice of Greece» όπου και κατέκτησε την δεύτερη θέση κερδίζοντας διεθνή αναγνωρισιμότητα. Αυτό το διάστημα βρίσκεται στο στούντιο δημιουργώντας και ηχογραφώντας καινούργια τραγούδια, ενώ παράλληλα κάνει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες.

 

Το «The Path» είναι ένα progressive rock τραγούδι με δυναμικά τύμπανα, παραδοσιακές μελωδίες, πρωτότυπους ήχους στα πλήκτρα, άγριες και απαλές κιθάρες με διαφορετικά μουσικά θέματα και στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τον πυρήνα του κομματιού. Αναφέρεται στην αντιμετώπιση της αποτυχίας, στο να βρίσκει κάποιος αυτό που πραγματικά αγαπά στην ζωή και να το επιδιώκει με πάθος. Ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής του τραγουδιού Joakem, αφού κατάλαβε ότι το μονοπάτι της καρίερας που διάλεξε στον κλάδο της νομικής δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει στην ζωή, εγκατέλειψε την νομική και σπούδασε μουσική με σκοπό να συνεχίσει αυτό που πάντα αγαπούσε, να γράφει και να παίζει μουσική. Οι βιωματικές του εμπειρίες και γνώσεις, οι προβληματισμοί του για το αληθινό μονοπάτι της ζωής και οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του εν λόγω τραγουδιού. Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει το πρώτο προσωπικό του single με το ομώνυμο τραγούδι το οποίο είναι ένα εκ των οκτώ συνολικών τραγουδιών που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσουν στο πρώτο του προσωπικό album.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση