ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

«Ιστορίες της Γέννησης» από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη στους Μαθητές Γυμνασίου

newsroom must

Η Μαθητική Βιβλιοθήκη είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει πως, σε συνεργασία με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, διατίθεται σε ψηφιακή μορφή δωρεάν για τους μαθητές Γυμνασίου της Κύπρου και της Ελλάδος το βιβλίο-κατάλογος της πολύ σημαντικής έκδοσης «Ιστορίες της Γέννησης», μία περιδιάβαση της καταγραφής της γέννησης του Ιησού μέσα από τα έργα σημαντικών καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο.

Τι ξέρουμε στ’ αλήθεια για την ιστορία της Γέννησης; Μία ιστορία που αντλείται από τα ευαγγέλια και «χτίζεται» στο πέρασμα των αιώνων, που ερμηνεύεται από γραπτές πηγές και από τη φαντασία των καλλιτεχνών. Κείμενα και έργα τέχνης από το Βυζάντιο έως τον 20ό αιώνα συνθέτουν μία διήγηση άρρηκτα δεμένη με την ευσέβεια, το μυστήριο, την ενανθρώπηση, αλλά και με κάτι βαθιά ανθρώπινο, τη γέννηση, την ελπίδα, τη μητρότητα, την ίδια τη ζωή.

Ο σημαντικός κατάλογος-βιβλίο της έκθεσης είναι επιμελημένος από τις Μυρτώ Χατζάκη και Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ.

Υπενθυμίζεται πως η μαθητική βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης» είναι ένα start up μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που στόχο έχει να βοηθήσει τους μαθητές της Κύπρου κα της Ελλάδος να ενσωματώσουν τις ταμπλέτες ως μέσα μάθησης και εργαλεία επικοινωνίας.

Σήμερα, άνω των 15.000 μαθητών σε Ελλάδα και Κύπρο έχουν εγγραφεί και χρησιμοποιούν δωρεάν τη Μαθητική Βιβλιοθήκη.

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση