ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

ΗΠΑ: Πολίτες συνέλαβαν εμπρηστή και τον έδεσαν σε δέντρο

Η άμεση πρωτοβουλία των πολιτών στο Όρεγκον διασφάλισε ότι δεν θα διέφευγε ο ύποπτος

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ένας άνδρας που φέρεται να άναψε πυρκαγιές σε μια απομακρυσμένη, δασική γωνιά του Oregon συνελήφθη από τρεις ντόπιους που τον έδεσαν σε δέντρο ώσπου να φτάσει η αστυνομία, δήλωσε τοπικός σερίφης την Τρίτη.

Οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και νομαρχιακές αρχές ανταποκρίθηκαν σε κλήση ασυρμάτου τη Δευτέρα από έναν υπάλληλο του Γραφείου Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ που ανέφερε ότι ένας άνδρας περπατούσε κατά μήκος ενός χωματόδρομου και έβαζε φωτιές, στο δάσος περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Grants Pas. Τα πληρώματα εδάφους, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, και τρία ελικόπτερα έθεσαν γρήγορα τις δύο πυρκαγιές υπό έλεγχο, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Curry, ο John Ward.

Εν τω μεταξύ, τρεις κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν τον ύποπτο να περπατά στο δρόμο κοντά στις φωτιές και τον συνέλαβαν.

«Αναφέρθηκε ότι ο ύποπτος έγινε πολύ μάχιμος με τους τρεις κατοίκους και έπρεπε να τον δέσουν σε ένα δέντρο για να τον υποτάξουν.» είπε ο κ. Ward σε δήλωση. «Ζητήθηκε από πλήρωμα ασθενοφόρου να απαντήσει λόγω κάποιων τραυματισμών που προφανώς έλαβε ο ύποπτος από πτώση.

Αφού νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο για τα τραύματά του, ο Trennon Smith, 30 ετών, από τη Veneta του Oregon, κρατήθηκε την Τρίτη στη φυλακή της κομητείας Curry με την κατηγορία του εμπρησμού και της αλόγιστης καύσης, είπε ο Ward. Τα δικαστικά έγγραφα δεν αναφέρουν αν έχει δικηγόρο. Η εγγύησή του ορίστηκε στα 100.000 δολάρια (98.500 ευρώ).

«Οι γρήγορες ενέργειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών σίγουρα απέτρεψαν μια καταστροφή και έσωσαν ζωές», είπε ο κ. Ward. «Αν οι φωτιές δεν είχαν περιοριστεί και έβγαιναν εκτός ελέγχου, θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες να έχουν οδό διαφυγής».

Πηγή: Associated Press, NBC

 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X