ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

ΗΠΑ: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον του αστυνομικού που σκότωσε τον Richard Brooks

Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ακόμη και σε θάνατο, δήλωσε ο Paul Howard εισαγγελέας της κομητείας Fulton.

newsroom must

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία καθώς και άλλα κακουργήματα απαγγέλθηκαν εναντίον του λευκού αστυνομικού στην Αtlanta που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό Richard Brooks πριν πέντε ημέρες στον χώρο στάθμευσης ενός εστιατορίου Wendy’s, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο εισαγγελέας μιας κομητείας της Georgia.

Ο θάνατος του Brooks, λίγες ημέρες μετά τον φόνο από λευκό αστυνομικό του Αφροαμερικανού George Floyd, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες στις ΗΠΑ για τον συστημικό ρατσισμό στη χώρα, αλλά και για την αστυνομική βία.

Ο 27χρονος Brooks, πατέρας τριών παιδιών, «δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή», «δεν επέδειξε επιθετική συμπεριφορά», και «δεν απείλησε άμεσα να σκοτώσει ή να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες» στους δύο λευκούς αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν την προηγούμενη Παρασκευή, δήλωσε ο Paul Howard εισαγγελέας της κομητείας Fulton.

Ο Garrett Rolfy, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Brooks, αποπέμφθηκε από το σώμα την επομένη και πλέον αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες για κακουργήματα. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ακόμη και σε θάνατο, εξήγησε ο Howard.

Ο David Brosnan, ο άλλος αστυνομικός που ήταν παρών στο περιστατικό και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης και παραβίαση του όρκου του ως αστυνομικός, επεσήμανε ο εισαγγελέας.

Η οικογένεια του Brooks εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Rolfy. Η χήρα του, η Tomika Miller, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι πραγματικά πληγωμένη και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πώς θα ήταν τα πράγματα αν ήταν ακόμη εδώ ο σύζυγός μου».

Ο Χάουαρντ εξήγησε ότι ο Brooks έτρεχε μακριά από τον Rolfy και βρισκόταν σε απόσταση 5,5 μέτρων όταν εκείνος τον πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη, με μία από τις σφαίρες να τον βρίσκει στην καρδιά.

«Τον πέτυχα», ακούγεται ο Rolfy να λέει σε ένα από τα οκτώ βίντεο --από κινητά περαστικών και από το εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης-- που απαθανάτισαν το περιστατικό. Αφού σκότωσε τον Brooks, ο Rolfy τον κλώτσησε δύο φορές την ώρα που βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.

Οι κανόνες εμπλοκής της αστυνομίας της Αtlanta δεν επιτρέπουν σε έναν αστυνομικό να πυροβολήσει ούτε με τέιζερ εναντίον κάποιου που απομακρύνεται τρέχοντας.

«Οπότε σίγουρα δεν μπορεί να πυροβολήσει ένα κανονικό όπλο εναντίον κάποιου που απομακρύνεται», εξήγησε ο Howard.

Πηγή: kathimerini.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση