ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

ΗΠΑ: Απόλυση αστυνομικού για τη δολοφονία της Αφροαμερικανίδας Breonna Taylor

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Courier journal, ο αρχηγός της αστυνομίας καταλογίζει στον αστυνομικό Brett Hankison ότι πυροβόλησε «στα τυφλά» καμιά δεκαριά φορές

Ο δήμος του Λούισβιλ, στις κεντρικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/6 την απόλυση ενός αστυνομικού που ενεπλάκη στον θάνατο της Breonna Taylor, μιας μαύρης Αμερικανίδας που έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά, μέσα στο διαμέρισμά της, τον Μάρτιο.

«Δυστυχώς, λόγω μιας νομικής διάταξης που θα ήθελα να δω να τροποποιείται, ο αρχηγός της αστυνομίας κι εγώ ο ίδιος δεν έχουμε δικαίωμα να αποκαλύψουμε τι ακριβώς μας οδήγησε» στο να ξεκινήσουμε τη διαδικασία απόλυσης του Brett Hankison, αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Γκρεγκ Φίσερ, σε ένα δελτίο Τύπου.

Πρόκειται για τις πρώτες κυρώσεις από το θάνατο της Taylor, το όνομα της οποίας φωνάζουν, μαζί με άλλα, εδώ και εβδομάδες οι διαδηλωτές που βγαίνουν στους δρόμους των ΗΠΑ αξιώνοντας το τέλος της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφροαμερικανών.

«Είναι μια αρχή, όμως δεν είναι αρκετό: δεν μπορούμε να σταματήσουμε όσο δεν ασκούνται διώξεις στους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στη δολοφονία της Breonna», έγραψε σε tweet η γερουσιαστής Kamala Harris.

Η Breonna Taylor, μια νοσοκόμα ηλικίας 26 ετών, βρισκόταν στο σπίτι της με τον σύντροφό της όταν τρεις αστυνομικοί, χωρίς να προειδοποιήσουν, εισέβαλαν. Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναζητούσαν εσφαλμένα έναν ύποπτο που δεν διέμενε πλέον στο κτίριο και είχε ήδη συλληφθεί. Πυροβόλησαν τη γυναίκα τουλάχιστον 8 φορές, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Courier journal, ο αρχηγός της αστυνομίας καταλογίζει στον αστυνομικό Χάνκισον ότι πυροβόλησε «στα τυφλά» καμιά δεκαριά φορές.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X