ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ιαπωνία: Στόχος να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050

«Το κλειδί είναι η καινοτομία», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Η Ιαπωνία σκοπεύει να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, θέτοντας πάντως έναν στόχο που μοιάζει αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί, με δεδομένη την εξάρτηση της χώρας από τον άνθρακα.

Η ανακοίνωση αυτή συγκεκριμενοποιεί με σημαντικό τρόπο τις δεσμεύσεις της Ιαπωνίας στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι τώρα το Τόκιο δήλωνε απλώς πως ελπίζει να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα μέσα στο δεύτερο μισό του 21ου αιώνα.

Ο πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη αυτής της ισορροπίας ανάμεσα στις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την απορρόφησή τους, όμως αναφέρθηκε στη σημασία της τεχνολογίας.

«Το κλειδί είναι η καινοτομία», δήλωσε επικαλούμενος ιδιαίτερα τις ηλιακές μπαταρίες νέας γενιάς.

Η Ιαπωνία θα προωθήσει επίσης τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πυρηνικής ενέργειας, πρόσθεσε επιμένοντας στη σημασία της ασφάλειας σε μια χώρα που επλήγη το 2011 από την καταστροφή της Φουκουσίμα.

Το δυστύχημα αυτό, συνέπεια ενός μεγάλου σεισμού και του τσουνάμι που τον ακολούθησε, προκάλεσε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία και αύξησε την εξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.

Η τρίτη οικονομία στον κόσμο έχει υπογράψει τη συμφωνία του Παρισιού το 2015 και το 2018 ήταν η έκτη χώρα στον κόσμο που εξέπεμψε τα περισσότερα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως ο Σούγκα ανέλαβε τη θέση του Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία, μετά την απόφαση του Σίνζο Άμπε να αποσυρθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πηγή: kathimerini.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X