ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η NASA τράβηξε φωτογραφία του Ήλιου να «γελά»

Η εντυπωσιακή (και λίγο τρομακτική) εικόνα

Δορυφόρος της NASA τράβηξε μία ιδιαίτερη φωτογραφία του Ηλίου. Στην επιφάνειά του φαίνεται υπάρχουν σχηματισμοί που μοιάζουν με ένα «χαμογελαστό πρόσωπο».

Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα προ ημερών με την αμερικανική Υπηρεσία να αναφέρει πως «το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής έπιασε τον Ήλιο να "γελάει". Φαίνονται στο υπεριώδες φως, αυτές οι σκοτεινές κηλίδες στον ήλιο είναι γνωστές ως στεμματικές οπές και είναι περιοχές όπου ο γρήγορος ηλιακός άνεμος αναβλύζει στο διάστημα».

Το Παρατηρητήριο είναι Υπηρεσία που επιφορτίζεται με την έρευνα για την ηλιακή δραστηριότητα και το πώς αυτή επηρεάζει τον καιρό του διαστήματος. Ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2010 και το διαστημόπλοιό του συγκεντρώνει πληροφορίες για το εσωτερικό του Ήλιου, την ατμόσφαιρα, το μαγνητικό του πεδίο και την παραγωγή ενέργειας.


Οι χρήστες του διαδικτύου έχουν συγκρίνει τον χαμογελαστό Ήλιο με μία μια σκαλιστή αποκριάτικη κολοκύθα, τον Ήλιο από την παιδική σειρά Teletubbies ή το τροφαντό φάντασμα από το Ghostbusters.

Παρά τη φιλική του εμφάνιση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι στεμματικές οπές μπορεί να σημαίνουν ότι θα σημειωθεί ηλιακή καταιγίδα σήμερα, Σάββατο, στη Γη.

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι μια ποικιλία εκρήξεων μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια που, με τη σειρά τους, παραμορφώνουν το μαγνητικό πεδίο της Γης. Ως αποτέλεσμα, οι καταιγίδες αυτές αυξάνουν την ορατότητα του πολικού φωτός, επίσης γνωστού ως σέλας, στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο.

Πηγή: Lifo

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση