ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η «ιδιαίτερη» αλεπού που κυκλοφορεί στη Λευκωσία

Η αλεπού που δεν φοβάται την ανθρώπινη παρουσία κόβει βόλτες σε συγκεκριμένη περιοχή της Λευκωσίας

Ενώπιον ενός ιδιαίτερου θεάματος βρέθηκε περιηγητής στην περιοχή του Γραμμικού Πάρκου του Πεδιαίου ποταμού στη Λευκωσία. Ένας απρόσμενος επισκέπτης έκανε βόλτες. Ο λόγος για μια αλεπού η οποία κυκλοφορούσε στην περιοχή χωρίς μάλιστα να δείχνει να ενοχλείται από την ανθρώπινη παρουσία.

Το θέαμα ωστόσο, όπως πληροφορείται η «Κ» δεν είναι και τόσο απρόσμενο τουλάχιστον για τους αρμοδίους που μας ενημέρωσαν ότι η συγκεκριμένη αλεπού βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τους λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας ενώ έχει γεννηθεί στην περιοχή. Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης περίπτωσης έγκειται στο γεγονός ότι πολίτες έχουν αντιληφθεί την παρουσία της στην περιοχή και την ταϊζουν, ενώ τρέφεται επίσης με την τροφή που αφήνουν για τους γάτους.

 Όπως μας εξηγεί ο Δασικός Λειτουργός, Χάρης Νικολάου, πρόκειται για την κοινή αλεπού η οποία συνήθως φοβάται την ανθρώπινη παρουσία. Ωστόσο σ’ αυτή την περίπτωση η αλεπού έχει συνηθίσει τον άνθρωπο αποκτώντας εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του που αποτελεί ακόμη μια ιδιαιτερότητα.

Μάλιστα, λόγω του γεγονότος ότι έχει μάθει στην ευκολία της και δεν κυνηγά θήραμα, η συγκεκριμένη αλεπού δεν μετακινείται καθώς πιθανολογείται ότι δύσκολα θα επιβιώσει. Ο κ. Νικολάου τονίζει ότι η παρουσία της στην περιοχή οφείλεται και στην παρουσία τρωκτικών λόγω του ποταμού, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Η αλεπού όπως σημειώνει ο ίδιος είναι ένα ντροπαλό ζώο ενώ δεν είναι φορέας μολυσματικών ασθενειών.

Πάντως, όπως αναφέρει ο κ. Νικολάου έχει παρατηρηθεί η παρουσία κι άλλων αλεπούδων στην περιοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θανάτωση αλεπούς από κυνηγούς ή άλλο πρόσωπο απαγορεύεται. 

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X