ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η εταιρεία απάντησε στην καρκινοπαθή που απέλυσε

Η έκταση που έλαβε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θέμα με την απόλυση υπαλλήλου της εταιρείας Βαρνάβας Χατζηπαναγής Λτδ, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας καρκίνου ανάγκασε την εταιρεία να προβεί σε ανακοίνωση προς τα Μέσα Ενημέρωσης

Όπως έγινε γνωστό, η υπάλληλος της εταιρείας Μαρία Ηλιοφώτου, απουσίαζε για αρκετούς μήνες από την εργασία της λόγω σοβαρής ασθένειας και με την επιστροφή της ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε πια θέση στην εργασία και πως θα της καταβαλλόταν αποζημίωση.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με παρέμβαση και πολιτειακών αξιωματούχων, η εταιρεία με νέα ανακοίνωση παραδέχεται ότι έγινε λανθασμένος χειρισμός από μέρους της αφού παραγνώρισε τον ανθρώπινο παράγοντα και γι’ αυτό εκφράζει τη λύπη της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η εταιρεία επικοινώνησε με την κυρία Μαρία Ηλιοφώτου και εξέφρασε τις ειλικρινείς απολογίες της και την πρόθεση της να προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη.

«Μετά από αυτή την επικοινωνία, η εταιρεία έχει καταβάλει στην κυρία Ηλιοφώτου το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προνοείται στην σχετική εργατική νομοθεσία το οποίον ισοδυναμεί με πλήρεις απολαβές δύο ετών πλέον προειδοποίηση».

ΟΕΒ: Υπάρχει νομοθεσία

Με αφορμή περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τον τερματισμό της απασχόλησης εργαζόμενης που απουσίαζε επί ένα περίπου έτος από την εργασία της λόγω σοβαρής ασθένειας, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), διευκρινίζει τα ακόλουθα:

• Καλεί όσους εργοδότες αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά να επικοινωνούν με το αρμόδιο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ για σωστή ενημέρωση και κατάλληλη καθοδήγηση. Στόχος είναι η μεταχείριση ασθενούντων εργοδοτουμένων με πλήρη σεβασμό στα νομικά, συμβατικά και ανθρώπινα τους δικαιώματα με την ταυτόχρονη αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των επιχειρήσεων.

• Είναι αδύνατον να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ως προς τα γεγονότα αν δεν ακουστούν και οι δύο πλευρές επί του προκειμένου: «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις».

• Η διαχείριση περιστατικών απουσίας από την εργασία λόγω ασθένειας είναι διαδικασία περίπλοκη και ευαίσθητη και απαιτεί τον συνυπολογισμό σωρείας παραμέτρων όπως η σοβαρότητα των προβλημάτων υγείας, η διάρκεια απουσίας και το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για αποκατάσταση της υγείας, τα έτη υπηρεσίας του εργαζόμενου, η θέση που κατέχει, η δυνατότητα προσωρινής αναπλήρωσης του, η ύπαρξη εναλλακτικών-ηπιότερων καθηκόντων τα οποία θα μπορούσε να του ανατεθούν προσωρινά μέχρι την αποθεραπεία και άλλα τα οποία απαιτούν κάθε φορά εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε περίπτωσης χωριστά.

Παρά την πολυπλοκότητα του θέματος, η νομοθεσία και η νομολογία προσφέρουν επαρκή καθοδήγηση προκειμένου ανάλογα περιστατικά να τυγχάνουν χειρισμού κατά τρόπο όχι μόνο νομικά αλλά και δεοντολογικά ορθό.

Χωρίς να προδικάζουμε οτιδήποτε σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών, λαμβάνοντας καθοδήγηση και από την ΟΕΒ επιδεικνύουν διαχρονικά από όλες τις απόψεις τη σωστή προσέγγιση όταν προκύπτουν περιστατικά εργαζομένων τους με προβλήματα υγείας. Πηγή: Kathimerini.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση