ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Η αγωνία παρατείνεται - Ανασύρθηκε αντικείμενο αλλά δεν ήταν η βαλίτσα

Για 19η μέρα συνεχίζονται οι έρευνες της υπόθεσης του 35χρονου ίλαρχου ο οποίο παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δυο παιδιά.

Τσιμεντομπλόκ το αντικείμενο που ανασύρθηκε

Παρατείνεται η αγωνία αφού το αντικείμενο που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη λίμνη» ήταν τσιμεντομπλόκ και όχι βαλίτσα. 

Δύτης, με τη βοήθεια ενός ειδικού σιδερένιου κουβουκλίου, που φέρει γερανοφόρο όχημα, καταδύθηκε στη λίμνη και ανέσυρε το αντικείμενο.

Οι έρευνες των αρχών ολοκληρώθηκαν για σήμερα και αναμένεται να συνεχιστούν αύριο Παρασκευή (3/5).

Βρίσκεται η βαλίτσα πίσω από το τσιμεντομπλόκ;

Αν και το αντικείμενο που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη λίμνη» δεν είναι μια από τις βαλίτσες της φρίκης αλλά τσιμεντομπλόκ φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη στις έρευνες. Αυτό προκύπτει μέσα από πληροφορίες που θέλουν το σημερινό να είναι πανομοιότυπο με αυτό που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας η οποία ανασύρθηκε από την λίμνη την Κυριακή του Πάσχα και εντός της οποίας βρισκόταν πτώμα γυναίκας.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο κατά ομολογίαν δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, κατά την διάρκεια ανάκρισης ανέφερε ότι μία εκ των βαλιτσών την έδεσε με τσιμεντομπλόκ.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Παραίτηση Ιωνά με πυρά κατά της Αστυνομίας

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, κατά την συνάντησή τους το πρωί της Πέμπτης. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, «νομίζω, ότι η παραίτησή μου έγινε δεκτή», ενώ επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα σε δημοσιογραφική του διάσκεψη, εντός των ημερών.

«Πρόθεσή μου είναι να μιλήσω με την ανεξάρτητη επιτροπή παραπόνων για την αστυνομία για διερεύνηση του θέματος. Θεωρώ άδικη την επίρριψη ευθυνών και στον Υπουργό γιατί δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την Αστυνομία, ανέφερε ο κ. Νικολάου.

 

«Ζήτησα ανεξάρτητη πλήρη διερεύνηση των ευθυνών που θα καταδείξουν τις ελλείψεις στη διαδικασία. Καλώ την κοινή γνώμη να συνεχίσει να επιδεικνύει εμπιστοσύνη στο αστυνομικό σώμα. Όλοι μας έχουμε περάσει δύσκολα. Σε προσωπικό επίπεδο έχουμε βασανιστεί πολύ, όχι για το αν θα υπέβαλλα παραίτηση, αλλά για τις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Όπως είπε είναι άδικο να επιρρίπτονται ευθύνες προς την κυβέρνηση και τον υπουργό δικαιοσύνης καθώς δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις έρευνες της αστυνομίας. Υπογράμμισε πως οι τελευταίες μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο όχι για το κατά πόσο θα υπέβαλε ή όχι παραίτηση, αλλά γιατί η σκέψη του ήταν με τις οικογένειες των θυμάτων.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα είναι εκ νέου στραμμένα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου αργά το απόγευμα της Τετάρτης, η ρομποτική κάμερα εντόπισε ένα άγνωστο αντικείμενο. Το εν λόγω αντικείμενο σηματοδοτήθηκε και κατά την διάρκεια της Πέμπτης, αναμένεται ότι θα ανασυρθεί από τον βυθό, για να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται.

Με κλουβί μπαίνει ο δύτης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την είσοδο του δύτη στην Κόκκινη Λίμνη, όπου ετοιμάζεται το «έδαφος» για την κατάδυση του δύτη μέσα σε ειδικό κουβούκλιο. Ωστόσο, το μεσημέρι οι διαδικασίες διακόπηκαν, αφού προηγήθηκε ανεπιτυχής προσπάθεια τοποθέτησης του κουβουκλίου εντός της λίμνης, ώστε να καταδυθεί ο δύτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρηθεί εκ νέου σήμερα στις 3 το απόγευμα, οπόταν αναμένεται να επαναρχίσουν οι έρευνες για εντοπισμό των σορών των αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών που φέρεται να δολοφόνησε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Λίγο πριν από το μεσημέρι, τα μέλη της ΕΜΑΚ έριξαν στην λίμνη και την ρομποτική κάμερα, λίγο πριν από την είσοδο και του δύτη, ο οποίος θα επιχειρήσει να ανασύρει το αντικείμενο που εντοπίστηκε χθες, Τετάρτη.

Σε μεταλλικό κλουβί θα βρίσκεται ο δύτης, ο οποίος θα καταδυθεί στην λίμνη για την ανάσυρση του αντικειμένου που σηματοδοτήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Το κλουβί προετοιμάστηκε νωρίτερα, ενώ τα μέλη της ΕΜΑΚ διαβουλεύονται για το πώς θα γίνει η επιχείρηση.

Στο σημείο Τράγκολας και ιδιωτική εταιρεία

Φουσκωτή βάρκα μετέφεραν στο σημείο των ερευνών τα μέλη της ΕΜΑΚ, γύρω στις 11:00 το πρωί, ωστόσο η επιχείρηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, όπως πληροφορούμαστε. Όπως μας είχε αναφερθεί την Τετάρτη στην σκηνή των ερευνών, πριν από την έλευση του σόναρ, γίνεται έλεγχος του υπάρχοντος εξοπλισμού, ωστόσο αναμένεται να διαπιστωθεί κατά πόσον το νέο αυτό σκάφος θα επιχειρήσει και σήμερα για την ανάσυρση του αντικειμένου που εντοπίστηκε την Τετάρτη.

Αναμένεται η έναρξη της επιχείρησης στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου, από νωρίς το πρωί, μετέβη ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ενώ έφτασαν και τα μέλη της ιδιωτικής εταιρείας που παρέχει την ρομποτική κάμερα.

Αρχικά, το αντικείμενο θεωρήθηκε ότι είναι μια από τις βαλίτσες που αναζητούνται και περιέχουν τις σορούς των θυμάτων του κατ' ομολογία δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, κατά την δική του ομολογία και υπόδειξη, ωστόσο στην συνέχεια, οι υποθέσεις ανατράπηκαν, με τα μέλη της ομάδας έρευνας να σχηματίζουν την εντύπωση ότι πρόκειται περί τσιμεντομπλόκ. Αυτό αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας, όταν θα αρχίσει η επιχείρηση ανάσυρσης του αντικειμένου.

Σαρωτικές οι έρευνες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα

Να σημειωθεί ότι, αν και οι έρευνες με την ρομποτική κάμερα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά την έρευνα με την ρομποτική κάμερα και το σκάφανδρο αντίστοιχα.

Επί της ουσίας οι έρευνες και στις δύο λίμνες του θανάτου κινήθηκαν γύρω από τις προετοιμασίες για την έλευση και εργασία του σόναρ. Το σόναρ θα βρίσκεται πάνω στην βάρκα, με τον χειριστή ο οποίος θα είναι εντός της. Προηγείται ο έλεγχος του εξοπλισμού για να διαπιστωθεί εάν όλα θα είναι έτοιμα για την χρήση του σόναρ.

Ο ρόλος των Βρετανών εμπειρογνωμόνων

Μετά την ενημέρωση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων από τον Αρχηγό Αστυνομίας και την ανακριτική ομάδα, είπε ο κ. Αγγελίδης, την Τετάρτη έγινε συζήτηση επί διαφόρων πτυχών της υπόθεσης. Ερωτηθείς κατά πόσο οι ξένοι εμπειρογνώμονες θα δουν τον 35χρονο ύποπτο, επανέλαβε ότι «ο ρόλος και η παρουσία αυτών των εμπειρογνωμόνων είναι συμβουλευτικός».

«Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι ανακρίσεις, οπότε δεν χρειάζεται να εισέλθουμε σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες», ανέφερε, και σημείωσε ότι γίνεται «ενημέρωση επί του ιστορικού, των γεγονότων, των μαρτυριών , των τεκμηρίων, έχοντας υπόψη τη δική τους εμπειρογνωμοσύνη».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα τα οποία συζητούνται με την ανακριτική ομάδα» και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν «οπότε αναλόγως του τί θα υπάρξει θα δούμε εάν θα υπάρξει και κάτι ανακοινώσιμο ως προς αυτές τις συναντήσεις».

Δεύτερη διοικητική έρευνα

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι ορίστηκε δεύτερη τριμελής επιτροπή για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα σε σχέση με την εξαφάνιση των Livia και Elena Bunea από την Ρουμανία. Αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη βδομάδα, διευκρίνισε.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, εξετάζονται ευρήματα του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων, καθώς και η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού που προέκυψε από τις καταθέσεις.

Οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard αναμένεται ότι θα αναχωρήσουν αύριο Παρασκευή από την Κύπρο, ενώ σήμερα, Πέμπτη, συνεχίζουν τις επαφές με τα μέλη της ανακριτικής ομάδας, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι άρχισαν να απαντώνται ερωτήματα και να προκύπτουν συμπεράσματα, σε σχέση με την διάπραξη των εν λόγω δολοφονιών. Το ανακριτικό έργο διευρύνεται, καθώς μέσα από τις έρευνες προκύπτουν νέα στοιχεία.

Όσον αφορά ενδεχόμενες διαθεσιμότητες, θα αποφασιστούν αργότερα, όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα των δύο επιτροπών και θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα.

 

πηγή 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση