ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Γιατί ο πρόεδρος της Τσεχίας έκαψε ένα γιγαντιαίο κόκκινο εσώρουχο;

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο πολιτικός κόσμος χαρακτηρίζεται από τη σοβαρότητα των πράξεων του, αλλά όπως και σε κάθε τι άλλο, σε κάθε κανόνα υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις!

Όσοι λοιπόν γνωρίζουν τον πρόεδρο της Τσεχίας, Milos Zeman, έχουν ήδη συνηθίζει την προκλητική συμπεριφορά του… ενώ γνωστή είναι και η εχθρική του στάση απέναντι στους δημοσιογράφους.

Για να μην πολυλογούμε όμως, ας περάσουμε στο γεγονός.

Ο 73χρονος πρόεδρος, για την υγεία του οποίου διατυπώνονται πολλές εικασίες και ανησυχίες το τελευταίο διάστημα στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε ότι το απόγευμα σήμερα θα παραχωρούσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δεν θα δεχόταν ερωτήσεις. Προκάλεσε έτσι σωρεία εικασιών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που αναρωτιούνταν αν σκόπευε να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο, πλήθος δημοσιογράφων έφτασε στον προκαθορισμένο χώρο, όπου θα έδινε την πολυαναμενόμενη συνέντευξη. Αντί όμως να μιλήσει, ο πρόεδρος προέβη σε μια πράξη, που κανένας δεν περίμενε!

να προκαλεί και να τηρεί εχθρική στάση απέναντι στους δημοσιογράφους, περιέπαιξε τους εκπροσώπους του Τύπου σήμερα, εκφράζοντας ειρωνικά τη "λύπη του" που τους χλευάζει, σε ένα αξιοπερίεργο χάπενινγκ όπου πρωταγωνίστησε ένα... κόκκινο σώβρακο.

Ο πρόεδρος ενώπιον όλων όσων βρίσκονταν εκεί έριξε στη φωτιά ένα κόκκινο γιγαντιαίο αντρικό εσώρουχο! Να προσθέσουμε ότι είχε τη βοήθεια δύο πυροσβεστών. Έπειτα, δήλωσε: "η εποχή των εσωρούχων στην πολιτική τελείωσε".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ζητώ συγγνώμη από τους δημοσιογράφους, των οποίων εξέτασα την εξυπνάδα, ματαίως όπως πάντα".

Γιατί όμως έκανε αυτή την πράξη; Μήπως πρόκειται για κάποιο πολιτικό μήνυμα; Μια δική μας εικασία είναι ότι πιθανότατα επιδίωξε να δείξει –με τον δικό του τρόπο- πως η πολιτική του θα ακολουθήσει πιο αυστηρές γραμμές. Από την άλλη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα με αυτήν την αναπάντεχη ενέργεια, ο Zeman ήθελε να παραπέμψει σε μια φάρσα που είχε κάνει το 2015 μια ομάδα, τα μέλη της οποίας ντύθηκαν καπνοδοχοκαθαριστές, σκαρφάλωσαν στη στέγη του προεδρικού μεγάρου και αντικατέστησαν την επίσημη σημαία του αρχηγού του κράτους με ένα τεράστιο κόκκινο ανδρικό εσώρουχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X