ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Γιατί η γενιά Z θα απαλλάξει τον κόσμο από το email;

Τι αναφέρει πρόσφατη έρευνα

newsroom must

Έτοιμη να απαλλάξει τον κόσμο από το email εμφανίζεται η γενιά Z, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1997 και του 2012. Βέβαια, μέχρι να καταστεί αυτό πραγματικότητα, θα πρέπει να περάσουν ορισμένα χρόνια. Αλλά αξίζει τον κόπο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (2020) της εταιρείας Creative Strategies, αυτή την στιγμή διαπιστώνεται η ύπαρξη ενός χάσματος ανάμεσα στις γενιές, όσον αφορά τα εργαλεία επικοινωνίας στον χώρο εργασίας.

Όπως καταδεικνύουν τα δεδομένα, όσοι είναι άνω των 30 ετών θεωρούν το email ως το βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τους συναδέλφους. Αντίθετα, όσοι είναι κάτω των 30 θεωρούν ότι το Google Docs είναι το βασικό εργαλείο. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση το Zoom και στην τρίτη το iMessage.

Για τον 24χρονο Άνταμ Σίμονς, για παράδειγμα, η κατάσταση είναι απλή: Προτιμάει να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε άλλο, πέραν του email. Ο ίδιος εργάζεται στο Λος Άντζελες σε μια εταιρεία παραγωγής βίντεο, έχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο μόλις το 2019.

Συνήθως επικοινωνεί με τους οκτώ συναδέλφους του μέσω του Instagram και του Zoom. Ποτέ, όμως, μέσω του email. Για τον ίδιο, εξάλλου, το email είναι ένα στρεσογόνο εργαλείο, το οποία καθιστά την εργασιακή εξάντληση (burnout) πιο πιθανή από ποτέ.

«Δεν θέλω να τσεκάρω συνέχεια το mail μου. Δεν θέλω να κοιτάζω διαρκώς αν το αφεντικό μού έστειλε κάποιο μήνυμα. Είναι το πιο στρεσογόνο πράγμα στον κόσμο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον 24χρονο, ωστόσο, ήταν ένα άλλο χαρακτηριστικό του email, το οποίο αφορά την τεχνολογική υποδομή. Και συγκεκριμένα την ταξινόμηση των εισερχόμενων μηνυμάτων. Κι αυτό, διότι ενώ περίμενε ένα πολύ σημαντικό mail, ο ίδιος δεν το έλαβε ποτέ, καθώς το μήνυμα είχε καταλήξει στον φάκελο με τα «spam».

ΠΗΓΗ: moneyreview.gr με πληροφορίες από The New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση