ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Galliano- Gaultier: Σε κυπριακή έκθεση

 

Η έκθεση Beyond Dress Codes άνοιξε χτες στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας συγκεντρώνοντας κόσμο από την πολιτιστική και καλιτεχνική ζωή της Κύπρου. Designers, καλλιτέχνες και κόσμος της μόδας έδωσαν δυναμικά το "παρών" τους σε μια παρουσίαση που ανέβασε τον πήχη αισθητικής του τόπου. Η "πέραν ενδυματολογικών κωδικών" έκθεση του Σύνδεσμου Σχεδιαστών Μόδας Κύπρου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας και την Ελληνοαμερικανική Ένωση, θέλησε να δείξει πόσο σύγχρονο και γοητευτικό είναι το στοιχείο της παράδοσης.

 

Κύπριοι, Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές κάτω από την ομπρέλα της παραδοσιακής κυπριακής φορεσιάς αναπτύσσουν ένα διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Ανάμεσά τους ονόματα όπως οι John Galliano, Jean Paul Gaultier, Erotokritos, Sophia Kokosalaiki, Deux Hommes και Atelier Loukia που αποδεικνύουν ότι η παραδοσιακή φορεσιά μπορεί εύκολα να εμπνεύσει τους σύγχρονους δημιουργούς μόδας.

Οι Κύπριοι designers Κίκα Ιωαννίδου, Ιωάννα Λουκά, Afroditi Hera, Τίτα Στυλιανού, Μάριος Γρηγοριάδης και άλλοι επεδίωξαν να προσδώσουν μέσα από τη δική τους δημιουργική ματιά, ένα σύγχρονο ύφος στην κυπριακή ενδυμασία και τις τοπικές παραλλαγές της που στο παρελθόν ανέδειξαν εξαιρετικές τεχνικές ύφανσης και διακόσμησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X