ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Φεύγετε για διακοπές; Μάθετε πως θα προστατεύσετε το σπίτι σας

Δέσποινα Άσπρου

Αν σε ρωτούσαμε να μας πεις μια λέξη που να παραπέμπει σε διακοπές, τότε ποια θα ήταν αυτή; Σκέψου λιγάκι… Την βρήκες; Αποκλείεται να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο! Και τώρα, μην μας πεις ότι από το μυαλό σου δεν πέρασε η λέξη «Αύγουστος»! Αποκλείεται!

Αύγουστος: Ο μήνας τον διακοπών! Ο μήνας που παραπέμπει σε ξαπλώστρες, παραθαλάσσια εστιατόρια, cocktails bar, εξωτικά νησιά και πολλά άλλα ακόμη. Και το καλύτερο; Ο αγαπημένος Αύγουστος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής!

Και κάπου εδώ να υποθέσουμε… ότι όπως όλοι μας, έτσι και εσύ, όλο και κάπου έχεις κανονίσει να πας τον μήνα αυτό. Πριν όμως κλείσεις την βαλίτσα σου, φορέσεις το super wow μαγιό σου και βάλεις το αντηλιακό στην τσάντα, οφείλεις να σκεφτείς την προστασία του σπιτιού σου… καθώς οι κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια αυξάνονται την περίοδο του καλοκαιριού. 

Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις ώστε να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο;

 

Μερικές απλές και έξυπνες κινήσεις αρκούν. Κάνοντας το σπίτι σου να μην φαίνεται εντελώς ακατοίκητο κατά τη απουσία σου, κρατάς κάθε επίδοξο διαρρήχτη όσο πιο μακριά γίνεται!

Προσπάθησε εξωτερικά το σπίτι να μοιάζει όπως συνήθως. Προτιμήσε να αφήσεις ανοιχτές ή μισο-ανοιχτές γρίλιες / κουρτίνες σε κάποια παράθυρα, όπως κάνεις και στην καθημερινότητά σου.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις χρονοδιακόπτες σε ορισμένα φώτα ώστε αυτά να ανάβουν κατά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα δίνοντας την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι. Ωστόσο, αποφύγετε να αφήσετε κάποια λάμπα ή άλλη συσκευή συνέχεια ανοιχτή.

Φεύγοντας από το σπίτι, ενημέρωσε μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

Προσοχή στα social media! Ναι αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορείς να αποκρύψεις τις διακοπές σου… αλλά μην υποτιμάς την επίδραση που μπορεί να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ασφάλεια του σπιτιού σου. Ο πιο μοντέρνος τρόπος για να μάθει κάποιος τα πάντα για εσένα, ακόμα και το πότε θα λείπεις σε διακοπές, είναι να επισκεφθεί το προφίλ σου στο Facebook και στο instagram. Αν δεν μπορείς να καθυστερήσεις τις αναρτήσεις σου, βεβαιώσου τουλάχιστον ότι μπορούν να τις δουν μόνο οι φίλοι σου.

Τα συστήματα ασφαλείας είναι ο γνωστότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσεις τους ανεπιθύμητους “επισκέπτες” μακριά από το σπίτι σου. 

Τέλος φρόντισε να μην αφήσεις εκτεθειμένα χρήματα, χρυσαφικά, σημαντικά έγγραφα ή οτιδήποτε άλλο θεωρείς εσύ σημαντικό.

Και εφόσον πλέον έχεις βάλει όλα αυτά στο μυαλό σου, έχεις πάρει τα απαραίτητα μέτρα, έφτασε η ώρα να κλείσεις την βαλίτσα, να κλειδώσεις τις πόρτες, να ενεργοποιήσεις τον συναγερμό σου και να απολαύσεις κάθε στιγμή των διακοπών σου!

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση