ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Φεστιβάλ Βενετίας: Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου στο κόκκινο χαλί

Η ταινία του Κώστα Γαβρά με τίτλο ''Ενήλικοι στο Δωμάτιο'', έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το Σάββατο 31 Αυγούστου με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη να δίνει το παρών, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, δίπλα στους πρωταγωνιστές Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Χρήστο Λούλη.

Η ταινία πραγματεύεται την περίοδο της κρίσης του 2015, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας, οι συντελεστές της μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου, με τον Κώστα Γαβρά να εξηγεί πώς κατέληξε να γράψει το σενάριο. Όπως είπε: «Η ιδέα για μια ταινία για την ελληνική κρίση υπήρχε ήδη από το 2007, όταν ο Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι, πολύ πριν ξετυλιχθεί το δράμα, μου είπε η Ελλάδα οδεύει προς την καταστροφή. Μου εξήγησε ακριβώς τι θα συνέβαινε και δυο χρόνια αργότερα, πράγματι, ξεκίνησε η κρίση. Άρχισα να συλλέγω πληροφορίες για να καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Στο κεφάλι μου είχα την ιδέα να κάνω μια ταινία γι’ αυτό το θέμα, χωρίς να έχω μια δραματική κατεύθυνση ακόμα, ώσπου η Μισέλ (Ρέι Γαβρά, παραγωγός και σύζυγος του Κώστα Γαβρά), μου έστειλε ένα άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη και είπα, αυτό είναι η ταινία. Συναντηθήκαμε πολλές φορές με τον Βαρουφάκη, μου μίλησε, μου εξήγησε, μου έβαλε ν’ ακούσω ηχογραφήσεις που είχε κάνει από το Eurogroup ο ίδιος γιατί ακόμα δεν υπήρχαν ντοκουμέντα στη δημοσιότητα. Μου είπε ότι θα έγραφε ένα βιβλίο, του είπα θα το διαβάσω και θα δούμε. Μου έστελνε κεφάλαιο-κεφάλαιο. Και όταν ολοκληρώθηκε είπα, ναι, αυτό θα είναι η ταινία. Αυτή η συνομιλία διήρκεσε τρία χρόνια. Έγραψα το σενάριο, ξεκινήσαμε το κάστινγκ και την αναζήτηση χρημάτων»

Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου πόζαραν μαζί με τους πρωταγωνιστές της ταινίας στο κόκκινο χαλί:

Λίγο πριν την προβολή της ταινίας, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς τιμήθηκε με το βραβείο Jeager-Lecoultre για το συνολικό έργο του και την κινηματογραφική του καριέρα ενώ η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X