ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Εξετάζεται Σχέδιο Γ μετά τις άκαρπες έρευνες

Κορυφώνεται η αγωνία με όλα τα βλέμματα για άλλη μια μέρα στραμμένα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, όπου ο καθ΄ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, υπέδειξε ότι είναι τα σημεία που ξεφορτώθηκε τα πτώματα των θυμάτων του. Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για εντοπισμό των σορών τόσο της Maricar στην Κόκκινη Λίμνη όσο και της 6χρονης Sierra στη λίμνη Μεμί.

Το πρωί της Παρασκευής άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας με την κατάδυση δύτη με σκάφανδρο εντός της Κόκκινης Λίμνης, ενώ νωρίτερα, γύρω στις 9:30, το σόναρ μπήκε στη λίμνη για ένα εικοσάλεπτο.

Στην πρώτη σημερινή προσπάθεια δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, με τον δύτη να βγαίνει από τη λίμνη χωρίς αποτέλεσμα.

Σύσκεψη για το Σχέδιο Γ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε σχέση με τις έρευνες στην Kόκκινη λίμνη και στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου για εφαρμογή ενός Σχεδίου Γ, αφού οι έρευνες δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο Μάρκος Τραγκολας Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο χειριστής του σόναρ και ο υπεύθυνος της ιδιωτικής εταιρείες Brasal.

Ωστόσο δεν πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις για το νέο σχέδιο που προνοεί επιστρατεύση ραντάρ. Εξετάζεται πάντως η μεταφορά στην Κύπρο ειδικού ραντάρ διείσδυσης εδάφους με το οποίο θα ελεγχθούν περιοχές που είναι καλυμμένες με λάσπη. Πρόκειται για το πλέον προχωρημένο σύστημα παγκοσμίως, τη χρήση του οποίου πρότειναν στις κυπριακές Αρχές κατά την εδώ παρουσία τους οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες.

Στη σύσκεψη έγινε μια ανασκόπηση των ερευνών και αποφασίστηκε όπως συνεχιστούν με δύτη και σκάφανδρο στην Κόκκινη Λίμνη.

Γύρω στις 16:20, ο δύτης με το σκάφανδρο καταδύθηκε ξανά, κάτι που σημαίνει ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες.

Στηθόθεσμο που ανασύρθηκε δεν συνδέεται με την υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες Πέμπτη κατά τη διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκε στηθόδεσμος, ωστόσο, το εσώρουχο φέρεται εκ πρώτης όψεως να μη συνδέεται με την υπόθεση των δολοφονιών.

«Συνεχίζουμε τις έρευνες στους τρεις στόχους που έβαλε το σόναρ χθες αργά το απόγευμα. Θα τους ψάξουμε και εάν δεν έχουμε αποτέλεσμα θα σηματοδοτηθεί και άλλος αριθμός στόχων», ανέφερε αρμόδια πηγή. Πρόσθεσε πως οι στόχοι θα ερευνηθούν με την κατάδυση δύτη στη λίμνη.

Η ίδια πηγή ανέφερε εξάλλου πως το απόγευμα θα υπάρξει σηματοδότηση στόχων στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, όπου αναζητείται η σορός της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της Μarry Rose από τις Φιλιππίνες το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου σε φρεάτιο στο Μιτσερό.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή «δίνεται προτεραιότητα στην Κόκκινη Λίμνη, όπου αναζητείται συγκεκριμένο αντικείμενο. Θέλουμε να τελειώσουμε με την Κόκκινη Λίμνη και να δουλέψουμε απερίσπαστοι στην άλλη λίμνη», επεσήμανε.

 

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση