ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Έτσι «καρφώνεστε» αν βάζετε καύσιμα από τα κατεχόμενα

Το Τμήμα Τελωνείων θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους που διενεργεί στα σημεία διέλευσης για μεταφορά πετρελαιοειδών και καυσίμων από τις κατεχόμενες περιοχές.

Όπως επισημαίνει, η μεταφορά πετρελαιοειδών και καυσίμων από τα κατεχόμενα αποτελεί αδίκημα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων σημειώνει ότι ο περί Φόρων Κατανάλωσης Νόμος αρ. 91 (1) του 2004 παρέχει την εξουσία στους λειτουργούς του να σταματούν και ερευνούν οποιοδήποτε όχημα και να λαμβάνουν δείγματα για σκοπούς εργαστηριακού ελέγχου, με σκοπό να κατακρατήσουν ή κατάσχουν προϊόντα που υπόκεινται σε φόρο κατανάλωσης, ο οποίος δεν έχει καταβληθεί. Η εν λόγω εξουσία επεκτείνεται και στο ίδιο το όχημα, το οποίο υπόκειται σε κατάσχεση, ενώ το εμπλεκόμενο πρόσωπο είναι ένοχο αδικήματος.

Η διαφορά που προδίδει τους παρανομούντες

Παράλληλα επισημαίνει ότι η περιεκτικότητα σε θείο στο πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται προς πώληση στις κατεχόμενες περιοχές είναι μεγαλύτερη του καθορισμένου ορίου προδιαγραφών που τηρείται στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας. Mε την εμπορία ή και χρήση πετρελαιοειδών και καυσίμων των οποίων οι προδιαγραφές δεν συνάδουν με τις προδιαγραφές που τηρούνται στις ελεύθερες περιοχές και καθορίζονται με Διατάγματα που εκδίδει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, παραβιάζονται οι διατάξεις του περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων Νόμου αρ. 148(Ι) του 2003.

«Σε περίπτωση εντοπισμού υποθέσεων παράνομης μεταφοράς πετρελαιοειδών και καυσίμων από τις κατεχόμενες περιοχές, ανεξάρτητα αν αυτά βρίσκονται σε ξεχωριστά δοχεία (αυτοτελώς μεταφερόμενα), ή στη δεξαμενή καυσίμων (ντεπόζιτο) του ίδιου του μεταφορικού μέσου, αυτά θα κατάσχονται και οι εμπλεκόμενοι θα υπόκεινται στις ποινές που προβλέπονται από τους πιο πάνω νόμους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 ΠΗΓΗ: 24news.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X